• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Çek Cumhuriyeti Ankara Büyükelçi Kafka, GTO’yu Ziyaret Etti

Çek Cumhuriyeti Ankara Büyükelçi Kafka, GTO’yu Ziyaret Etti
Çek Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pavel Kafka, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık'ı ziyaret ederek, Gaziantep ile Çek...

Çek Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pavel Kafka, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık'ı ziyaret ederek, Gaziantep ile Çek Cumhuriyeti arasındaki ekonomik ilişkileri değerlendirdi.

GTO Başkanı Bartık, ziyarette yaptığı konuşmada, Çek Cumhuriyeti ile ekonomik ilişkilerin ileri seviyede olmasını istediklerini söyledi. Gaziantep'in Türkiye'nin güneyinde, Irak, İran ve Suriye'nin merkezinde olduğunu belirten Bartık, "Biz bu ülkelerin kültürlerini iyi biliyoruz, yakın ülkelere beraber gidebiliriz. Çek Cumhuriyeti ile ekonomik ilişkileri önemsiyoruz, ilişkilerin ileri seviyede olmasını istiyoruz" dedi.

Kafka'nın ziyaretinin anlamlı bir zaman diliminde gerçekleştiğini ifade eden Bartık, "Gaziantep, ne yazık ki güvensiz bölge olarak yansıtılmaya çalışılıyor. Oluşturulan algıyla şehrimize zarar verilmek isteniyor. Bu anlamda Kafka'nın ziyaretini önemsiyorum. Gaziantep, güvenli bir il, gönül rahatlığıyla gezilecek bir şehir" dedi. Mülteci sorununa da değinen Bartık, bu konuda Avrupa Birliği'nin daha hızlı hareket etmesi gerektiğini vurgulayarak, çalışmaların hızlandırılmasının mültecilerin geleceği açısından da önemli olduğunu ifade etti. Çek Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Kafka ise Gaziantep ve Çek Cumhuriyeti arasındaki ilişkileri üst seviyeye çıkarmak için çalıştığını belirtti. Dünyanın hiçbir yerinin tam güvenli olmadığını vurgulayan Kafka, "Gaziantep'i hiçbir zaman güvensiz bölge olarak görmedim. Gaziantep denildiğinde aklıma iş dünyası ve gastronomisi geliyor. Bu nedenle Gaziantep benim için güvensiz bölge değil" diye konuştu. Mültecilerle ilgili de konuşan Kafka, bu sorunun sadece Türkiye'nin değil, dünyanın sorunu olduğunu belirterek, "Mülteciler hepimizin sorunu, birlikte hareket edilip çözülmezse daha da büyüyecektir. Hatta bu sorunu çözecek pare dünyada mevcut değil" şeklinde konuştu.

Bartık, ziyaretin anısına Kafka'ya hediye verdi.

Çek Cumhuriyeti Ankara Büyükelçi Kafka, GTO’yu Ziyaret Etti

Çek Cumhuriyeti Ankara Büyükelçi Kafka, GTO’yu Ziyaret Etti

Çek Cumhuriyeti Ankara Büyükelçi Kafka, GTO’yu Ziyaret Etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim