• BIST 9797.08
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Çatom’da Aile İçi İletişim Semineri Verildi

Çatom’da Aile İçi İletişim Semineri Verildi
Adıyaman Halk Eğitim Merkezi Rehberlik Servisi tarafından Çok Amaçlı Toplum Merkezi'ndeki (ÇATOM) usta öğretici ve kursiyerlere "Aile İçi İletişim"...

Adıyaman Halk Eğitim Merkezi Rehberlik Servisi tarafından Çok Amaçlı Toplum Merkezi'ndeki (ÇATOM) usta öğretici ve kursiyerlere "Aile İçi İletişim" semineri verildi.

Adıyaman Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Rehberlik Servisi tarafından her ay düzenlenen seminerlerin sonuncusunda aile içi iletişim konusu anlatıldı. ÇATOM'da görevli usta öğreticiler ve kursiyerlerin katıldığı seminerin açılış konuşmasını yapan Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Abdurrahman Sakin, "Kurum olarak açtığımız kurslarla her yaştaki vatandaşlarımız ve özellikle yetişkinlere yönelik desteğimiz devam etmektedir. Bu kapsamda kursiyer ve usta öğreticilerimize kurs dışında her ay bir program çerçevesinde değişik sosyal kültürel ve eğitici bir seminer düzenleyerek onları hayata ve geleceğe hazırlamayı amaç edinmekteyiz. Bugün ki seminerde özellikle çocuklarımızın yarına sağlıklı bir şekilde hazırlanabilmesi açısından önem arz etmektedir. Toplum olarak çocuklarımızın yarına önemli birer insan olarak hazırlanması hem aileye hem de topluma önemli sorumluluklar yüklemektedir" diye konuştu.

Halk Eğitim Merkezi Rehber Öğretmeni Sezai Yılmaz ise sunumunda, ailenin önemi ve eşler arasında nasıl bir iletişim kurulması gerektiğini,çocukların yarına daha huzurlu, özgüvene sahip ve nitelikli birer birey olarak katılmalarında aileye düşen sorumluluklar hakkında örnekler ışığında bilgiler verdi.

Sezai Yılmaz, "Her şartta sevgi, saygı, anlayış, hoşgörü ve şefkat'in ailede eşler ve çocuklar için olmazsa olmaz bir sorumluluktur. Eşlerin çocukları, topluma hazırlayan en önemli eğiticiler olduğu,onların gelişim özellikleri hakkında bilgi sahibi olup uygun ve samimi bir iletişim dili kurmaları gereklidir. Çocuğun evde kaldığı sürede kendisini mutlu, huzurlu ve güven içerisinde hissetmesine gayret edip,çocuklarla onların geleceğine katkı sağlayacak ortak zaman geçirilmelidir. Anne ve babalar iyi bilmeliler ki her çocuk değerlidir ve sizlerin elinde hayata hazırlanmaktadır" ifadelerini kullandı.

Çatom’da Aile İçi İletişim Semineri Verildi

Çatom’da Aile İçi İletişim Semineri Verildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim