• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 16 °C

Casusluk dosyası eski hakimi, yapılan tehditleri yargıya taşıdı

Casusluk dosyası eski hakimi, yapılan tehditleri yargıya taşıdı
Hakim Serdar Ergül, İzmir Askeri Casusluk dosyasında görev aldığı gerekçesiyle Twitter'de kendisine yapılan ağır tehdit, hakaretleri yargıya taşıdığını...

Hakim Serdar Ergül, İzmir Askeri Casusluk dosyasında görev aldığı gerekçesiyle Twitter'de kendisine yapılan ağır tehdit, hakaretleri yargıya taşıdığını açıkladı. Hakim Ergül, "Çakma vatansever klavye erkeklerine sesleniyorum; hakaret, tehditlerinizle ilgili gerekli suç duyuruları yapılıyor, rahat olun." dedi. Ergül, görevden alınma kararını ve isimlerini açık şekilde Twitter'den açıklayan HSYK 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz içinde, "Hakimler kararları ile konuşur, konuşulur HSYK 2. Daire Başkanı'nın yaptığı gibi Anayasal teminatları yok edilip, suçlanıp hedef yapılamaz." ifadesini kullandı.

HSYK 2. Dairesi'nin Başkanı Mehmet Yılmaz, geçtiğimiz günlerde Twitter hesabından İzmir Casusluk dosyası eski hakim ve savcısı Serdar Ergül ve Zafer Kılınç'ın görevden alındığını duyurmuştu. Bu paylaşımdan 2,5 saat sonra da, bu iki isim için "Külliyecibaba" isimli Twitter hesabından, "Hakim bozuntusu vatan haini alçak Serdar Ergül ve Savcı Safer Kılınç seni öyle sirkeleyeceğim ki, bu senin küçük kıyametin olacak." tehdidinde bulunulduğu ortaya çıkmış ve kamuoyunda yankı uyandırmıştı.

Hakim Ergül, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, kendisini hakaret ve tehdit edenlerle ilgili yargı süreci başlattığını belirterek, "Çakma vatansever klavye erkeklerine sesleniyorum; hakaret ve tehditlerinizle ilgili gerekli suç duyuruları yapılıyor rahat olun." dedi.

"ÖRGÜTLERLE MÜCADELE ETMİŞ HAKİM, SAVCILARIN İSİMLERİ TALİMAT VERİLİYOR GİBİ PAYLAŞILAMAZ"

Görevden alınmalarını ve isimlerini Twitter hesabından açık şekilde paylaşan HSYK 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz'a de tepki gösteren Hakim Ergül, şunları ifade etti: "Hakimler kararları ile konuşur ve konuşulur ama HSYK 2. Daire Başkanı'nın yaptığı gibi Anayasal teminatları yok edilip, suçlanıp hedef yapılamaz. Özellikle terör örgütleriyle mücadelede görev yapmış hakim ve savcıların isimleri bir yerlere talimat veriliyormuş gibi paylaşılamaz. HSYK 2.Daire Başkan'ı M. Yılmaz gayet iyi bilir, bilmelidir ki; Hakim olarak hayatım sadece İzmir Askeri Casusluk dosyasından ibaret değil. Uzmanlık alanım terör ve örgütlü suçlardı. Van ve İzmir mahkemelerinde yaklaşık 8 yıl bu tür suçlarla ilgili olarak görev yaptım."

"İLK KEZ KCK'NIN SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜ OLDUĞUNA İLİŞKİN KARARI VERDİK"

İlk kez KCK'nın Silahlı Terör Örgütü olduğuna ilişkin kararı Van 4. Ağır Ceza Mahkemesi olarak kendilerinin verdiğini, Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından bu kararın onanarak KCK/TM Türkiye yapılanmasının Silahlı Terör örgütü olarak kabul edildiğini anlatan Hakim Ergül, "Eylemlerde kullanılmak için götürülürken ele geçirilen 3 molotof için sanıkların eylemine PKK/KCK terör örgütüne "silah sağlamak" demiştik. Bu eylem için sanıklara 15 yıl hapis cezası verildi. Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından onanmış, Türkiye'de emsal karar olmuştu. Gerekçemiz 1 molotof kokteyli Serap Eser'in yanarak ölümüne neden oluyorsa, 3 molotof, terör örgütünün insan öldürme amacı için yeterlidir. Aslında bu kararlar PKK/KCK terör örgütü ile mücadelede yasalar yetersiz mazeretini ortadan kaldırıyordu. Sorun yasalarda değil uygulayıcılardaydı. İhale yolsuzluklarının cezası birilerini kurtarmak için kuşa çevrilmeden önce Van'da suç örgütü liderine 50 yıl hapis cezası vermiştik." sözlerini kullandı.

"PKK/KCK İLE MÜCADELE EDENLER ŞİMDİ YA AÇIKTA, YA ŞORUŞTURULUYOR"

Hakim Serdar Ergül, amacım reklam yapmak değil, neden hedef haline getirildiğini sorgulamanın yanı sıra Askeri Casusluk dosyasını peşin yargıların aksine hangi birikim, tecrübe ve uzmanlık ile değerlendirdiğini kamuoyunun taktirine sunmak olduğunu kaydetti. Hakim Ergül, şu ifadeleri kullandı: "Zaten casusluk dosyasında şüphelilerin sıkıntısı da buydu. Karşılarında işinin ehli, tecrübeli, tehditlere aldırmayan hakim, savcılar vardı. İlginç olan geçmişte PKK/KCK terörü örgütü ile mücadele edenler; şimdi ya açıkta, ya ihraç edilmiş ya da soruşturuluyor. PKK, HSYK'ya minnettar olmalı."

Casusluk dosyası eski hakimi, yapılan tehditleri yargıya taşıdı

Casusluk dosyası eski hakimi, yapılan tehditleri yargıya taşıdı

Casusluk dosyası eski hakimi, yapılan tehditleri yargıya taşıdı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim