• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 25 °C

Carrefoursa’dan Sokak Hayvanları İçin “Dost Hareketi” Projesi

Carrefoursa’dan Sokak Hayvanları İçin “Dost Hareketi” Projesi
CarrefourSA, HayKonFed iş birliğiyle başlattığı "Dost Hareketi" projesi ile Türkiye'nin dört bir yanındaki yenilebilir tüketim fazlası ürünleri barınaklardaki...

CarrefourSA, HayKonFed iş birliğiyle başlattığı "Dost Hareketi" projesi ile Türkiye'nin dört bir yanındaki yenilebilir tüketim fazlası ürünleri barınaklardaki evsiz hayvanlarla paylaşacak.

CarrefourSA, Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HayKonFed) ile yaptığı iş birliği doğrultusunda Dost Hareketi adlı projesini hayata geçirdi. Dost Hareketi ile CarrefourSA, Türkiye genelindeki mağazalarında yenilebilir tüketim fazlası ürünleri HayKonFed tarafından belirlenecek barınaklarda yaşayan hayvanlarla paylaşacak. Böylece hem yiyeceklerin imha edilmesi engellenecek hem de hayvanların beslenmesi sağlanacak. Proje kapsamında 2016 yılında elverişli olan 20 adet markete Pagder işbirliği ile kedi ve köpek yuvası koyulacak. Böylece hayvanların güvenli bir ortamda yaşamasına destek verilecek.

"KENDİMİZİ SOKAK HAYVANLARINA KARŞI SORUMLU HİSSEDİYORUZ"

CarrefourSA Kurumsal İletişim Grup Müdürü Banu Karamuk projeye ilişkin yaptığı açıklamada, sokaklarda hayatını idame ettirmeye çalışan hayvanların yaşam hakkının herkesi ilgilendirdiğini belirtti. Bu konuda yalnızca bireylerin değil, yerel yönetimler, özel kurumlar ve sivil toplum kuruluşların katkılarının önemine de dikkat çeken Karamuk, "Bu çerçevede CarrefourSA olarak kendimizi sokak hayvanları adına sorumlu hissediyor, açlıkla mücadele eden minik dostlarımız için kalıcı çözümler üretmeye özen gösteriyoruz. HayKonFed ile yaptığımız iş birliği çerçevesinde Türkiye genelindeki mağazalarımızda yenilebilir tüketim fazlası ürünleri sevimli dostlarımızla paylaşacağız. Böylece hem yiyeceklerin imha edilmesini engelleyeceğiz hem de minik dostlarımızın beslenmesini sağlayacağız" dedi.

Karamuk, CarrefourSA olarak projelerini sürdürülebilirlik esasına göre geliştirip hayata geçirdiklerini belirterek, Dost Hareketi'nin de CarrefourSA'nın yeni yılla birlikte başlattığı ve uzun yıllar boyu süreceğine inandığı projelerden biri olacağını, bu tür projeleri çeşitlendirip geliştirmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Carrefoursa’dan Sokak Hayvanları İçin “Dost Hareketi” Projesi

Carrefoursa’dan Sokak Hayvanları İçin “Dost Hareketi” Projesi

Carrefoursa’dan Sokak Hayvanları İçin “Dost Hareketi” Projesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim