• BIST 9877.82
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Çaresiz Anne Biri Engelli İki Çocuğuyla Bir Başına Kaldı

Çaresiz Anne Biri Engelli İki Çocuğuyla Bir Başına Kaldı
Çeşme ilçesinde, eşinden boşanan ve biri engelli iki çocuğuyla yaşam mücadelesi veren Nilay Miman'ın çaresizliği yürek burktu.

Çeşme ilçesinde, eşinden boşanan ve biri engelli iki çocuğuyla yaşam mücadelesi veren Nilay Miman'ın çaresizliği yürek burktu. 643 lira babasından kalan maaşla geçinen, paranın 400 lirasını kiraya veren annenin 2016 yılından tek dileği çocuklarına iyi bir gelecek sunabilmek.

Çeşme ilçesinde yaşayan Nilay Miman (35) ve çocuklarının yaşam mücadelesi yürekleri sızlattı. 2014 Ekim ayında ilçedeki selden sonra ailenin zarar gören eşyaları belediye tarafından yenilenirken, aile şimdi geçim derdine düştü. 2009 yılında eşinden boşanan ve biri yüzde engelli iki çocuğuyla tek başına kalan anne Miman, evlatlarına ölen babasından kalan 643 lira maaşla bakmaya çalışıyor. Çaresiz anne, bu paranın 400 lirasını ev kirasına öderken, geriye kalan 243 lirayla çocuklarıyla yaşamını sürdürüyor. Aile kimi zaman yiyecek ekmek dahi bulamazken, komşularının getirdiği bir dilim ekmek bile onları hayata bağlıyor.

VİCDANSIZ BABA ÇOCUKLARINA BAKMADI

Sekiz yaşındaki kızı yüzde 50 engelli Dengesur Zeynep Mutlu ise annenin elini kolunu bağladı. Zeynep'e sürekli bakılması gerekirken, anne bundan dolayı kızını yalnız bırakıp bir işte çalışamıyor. Lise son sınıfta okuyan Büşra Perihan Mutlu ise zaman zaman annesinin yokluğunu doldurarak kardeşine bakmaya çalışıyor.

Öte yandan çaresiz kadının eski eşi de, boşandıktan sonra 2009 yılından bu tarafa ödemesi gereken nafakayı ödemedi. Zar zor bir avukatla anlaşan anne Nilay Miman, eski eşinden biriken 30 bin lirayı almak için harekete geçti.

2016'DAN DİLEĞİ ÇOCUKLARINA İYİ BİR GELECEK SUNMAK

Anne Nilay Miman'ın 2016 yılından tek dileği bir başına kaldığı çocuklarına iyi bir gelecek sunabilmek. Çaresiz olduğunu belirterek yardım bekleyen anne, şunları söyledi:

"Babamın emekli maaşıyla geçinmeye çalışıyorum. Ayda 643 lira elime geçiyor. Yaz sezonunda iş bulduğum zaman çalışıyorum. Yaz aylarında elime geçen parayla ev kiramı 2'şer aylık ödüyorum. Kışın Çeşme'de iş bulmak zor. Bulsam çocuğum engelli olduğu için ve büyük kızım da okula gittiği için çalışamıyorum. Engelli çocuğumu bırakacak insanım yok. Ailemden kimse beni arayıp sormuyor. Anne, babam öldü. Ayrıldığım eşimden 2009 yılından beri nafaka alamıyorum. Avukata verdim. Birikmiş nafakam var. Alamıyorum. Param yok diyor, vermiyor. Konu komşu erzak verirse, birisi ekmek getirirse çocuklarımın karnı doyuyor. Büyük çocuğum liseyi bitirecek. Üniversiteye gitmek istiyor. Nasıl okutacağım? Okutamam. Küçük çocuğumun durumu ortada. Onun ne olacağı belli değil. Benim ne olacağım belli değil. Çaresiziz."

İSTEYEN MUHTARLIĞA YARDIM YAPABİLECEK

İsmet İnönü Mahallesi Muhtarı Cengiz Yaman da yardımseverlere çağrıda bulundu. Yaman, Nilay hanımın durumunun çok kötü olduğunu anlatarak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yüzde 50 engelli bir evladı var. Bir çocuğu lise sona gidiyor. Hiç geliri yok. Evi kira; elektriğini, suyunu bazen ödeyemiyor. Bunların hepsinden haberdarım. Çok zor şartlarda yaşıyor. Çeşme gibi bir yerde bunu görmemezlikten gelemeyiz. İnsanlar rahat, mutlu yaşamaya çalışırken, bir taraftan da bu kadar zor şartlarda yaşayan insanların olması çok acı. Bir nebze olsun eşyalarını sağlayarak yardımcı olmaya çalıştık. Ama bu yetmiyor Nilay hanıma. Bu haberi okuyan insanlarımızın Nilay hanıma el uzatmalarını mahallenin muhtarı olarak rica ediyorum. Yardımcı olmak isterlerse, muhtarlığımıza gelebilirler. Şunu söylemek istiyorum; Çeşme'de bu durumda olan çok aile yok. Biz elimizden geldiği kadar destek olmaya çalışıyoruz. Ama bizim de bütçemiz sınırlı. Birlikten kuvvet doğar diye düşünüyorum."

Çaresiz Anne Biri Engelli İki Çocuğuyla Bir Başına Kaldı

Çaresiz Anne Biri Engelli İki Çocuğuyla Bir Başına Kaldı

Çaresiz Anne Biri Engelli İki Çocuğuyla Bir Başına Kaldı

Çaresiz Anne Biri Engelli İki Çocuğuyla Bir Başına Kaldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim