• BIST 8886.87
  • Altın 2238.808
  • Dolar 32.3388
  • Euro 35.1125
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C

Canpolat’tan ’Cumhurbaşkanı Osmanlı Ocakları’ndan rahatsız’ haberlerine ilişkin açıklama

Canpolat’tan ’Cumhurbaşkanı Osmanlı Ocakları’ndan rahatsız’ haberlerine ilişkin açıklama
Osmanlı Ocakları Kurucu Başkanı Kadir Canpolat, medyada çıkan "Cumhurbaşkanı Osmanlı Ocakları'ndan rahatsız" haberlerine ilişkin açıklama yaptı.

Osmanlı Ocakları Kurucu Başkanı Kadir Canpolat, medyada çıkan "Cumhurbaşkanı Osmanlı Ocakları'ndan rahatsız" haberlerine ilişkin açıklama yaptı. Canpolat, "'Erdoğan Osmanlı Ocaklarından rahatsız" haberleri gerçeği yansıtmıyor" dedi.

Osmanlı Ocakları Kurucu Başkanı Kadir Canpolat, medyada çıkan Cumhurbaşkanı Osmanlı Ocakları'ndan rahatsız" şeklindeki haberlere ilişkin yaptığı açıklamada "'Erdoğan Osmanlı Ocaklarından rahatsız" haberleri gerçeği yansıtmıyor" dedi. Osmanlı Ocakları hakkında çıkan tüm olumsuz haberlere Ankara Sulh Ceza Mahkemelerince erişim kararının çıktığını belirten Canpolat, "Osmanlı Ocakları; "Ülkemizin 77 ilinde İl Başkanlığı 440'ın üzerinde İlçe Başkanlıklarıyla milli iradenin yanında, ülkenin istikrar ve güveni için kamuda ve her alanda çeşitli yararlı faaliyetler gösteren, Osmanlı Medeniyetini yaşayıp ve yaşatmak için, özellikle FETÖ engeline rağmen faaliyet gösteren Osmanlı Ocakları çeşitli dönemlerde bu ihanet gurubun saldırılarıyla hedef haline gelmiştir. Erdoğan'ı yıpratmak isteyen tüm guruplar, kendisine gönülden bağlı, seven ve destekleyen Osmanlı Ocaklarını Erdoğan'ın kurdurttuğu algısıyla, paramiliter güç olarak haberler yaparak hedef haline getirmek istenmiştir. Bilindiği gibi gerçeklerin ortaya çıkma gibi bir kötü alışkanlığı vardır ve öyle olmuştur. Erdoğan'ın Osmanlı Ocaklarını himaye ettiği, bağış yaptığı, özel muamele gösterdiği tamamen gerçek dışı olmasıyla beraber, 17 ve 25 Aralık'ta paralel yapıyla amansız mücadeleler veren, eylemler başlatan ve 15 Temmuz gecesi özellikle Küllüye ve Ak Parti çevresinde olduğu gibi ülkenin hemen her ilinde darbecilere karşı ölümüne mücadele etmiş, her fırsatta FETÖ ihanet çetesinin oyunlarını gün yüzüne çıkarmış "bağış kabul etmeyen, üye aidatı toplamayan bir sivil toplum kurumudur" diye konuştu.

"Kefenli liderin kefenli askerleriyiz"

"Çıkan haberler Osmanlı Ocakları teşkilatlarının faaliyetlerini durduramamıştır" diyen Canpolat, "Osmanlı Ocakları'na karşı atılan iftira ve karalamalar bazı medya grupları tarafından özellikle servis edilmiş Erdoğan'ı gönülden seven "Kefenli liderin kefenli askerleriyiz" sloganlarıyla Erdoğan'ı her fırsatta destekleyen Osmanlı Ocakları ile arasını açmak isteyen, halkı ondan uzaklaştırmaya çalışan üst aklın yalnızlaştırma politikası sekteye uğramış, çıkan haberler Osmanlı Ocakları teşkilatlarının faaliyetlerini durduramamıştır ki; önceki Başbakan Davutoğlu Osmanlı Ocakları hakkında Cumhurbaşkanımızın adına faaliyetler düzenlediği ve bağış topladığı gerekçesiyle genelge yayınlatmış bir zulme sebep olmuştu. Bağış kabul etmeyen üye aidatı dahi toparlamayan bir derneği haksız ve hukuksuz bir algı ile hedef almıştı. Bize göre Aslında hedef Erdoğan'dı, O'nu seven kitlelerdi. Osmanlı Ocakları menfaat üzerine kurulmamış siyaset gütmeyen hiç bir çıkar veya menfaat gözetmeyen kültür faaliyetleri gösteren milletinin ve devletinin yanında yer alan kamuya faydalı projelere destek veren bir STK olmasına rağmen Erdoğan Osmanlı Ocakları'ndan rahatsızdır haberleriyle Başbakanın çıkardığı genelgelerle, Zeytinburnu Osmanlı Ocakları Başkanlığına konulan 2 adet bombalarla sürekli engellenmek istenmiştir. Erdoğan Osmanlı Ocaklarından rahatsız ise acaba kendi ağzı veya basın sözcüsü yok mudur? Bu haber kime ne fayda sağlamıştır? Devlet yöneticilerini her fırsatta hedef alan belirli guruplar, Osmanlı ocakları hakkında genelge çıkaran görevliler eli kanlı silahlı terör örgütleri ve FETÖ terör örgütü aleyhine bir genelge çıkaramamıştır" şeklinde konuştu.

Açıklamasında Osmanlı Ocakları'na siyasetçilerin bir bağışı veya hibesinin asla söz konusu olmadığını belirten Canpolat, "Geçmiş dönemde ki Başbakanlık iftiralarla dolu iddialarla Osmanlı medeniyetini yaşayıp yaşatmaya çalışan bir derneği talihsizce hedef almıştır. Şuan ki Başbakan Binali Yıldırım Van ve Trabzon'da Osmanlı Ocakları İl Başkanlığını, Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz Sivas Osmanlı Ocakları'nı, Ak parti Genel Başkan yardımcısı Şaban Dişli İzmir Osmanlı Ocakları il Başkanlığını, Ak parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ Manisa Osmanlı Ocakları İl Başkanlığını açmış, Osmanlı medeniyetini, kültürünü desteklemişlerdir. Bu siyasetçilerin bir bağışı veya hibesi asla söz konusu dahi olmamıştır. Osmanlı Ocakları'ndan rahatsız haberleri, haber maksadını aşkın, gönülden seven bir gurubu küstürerek hem Osmanlı medeniyeti hedef alınmış, hem de bu medeniyeti yeniden ülkemizde yeşerten lider tahkir edilmek istenmiştir. Tüm teşkilatlar kendi giderlerini bizzat kendileri karşılamakta bu devasa medeniyete özde sahip çıkmaktadır. At çamuru tutmazsa izi kalsın politikaları bize sökmez, Osmanlı Ocakları engellenemez" şeklinde konuştu.

Dişli'den cevap

Çıkan haberlere ilişkin Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli'nin resmi twitter hesabından konuyla ilgili yorumda bulunduğu belirtildi. Osmanlı Ocakları Genel Merkezi Basın Birim Başkan Yardımcısı Elif Tozluoğlu'nun yaptığı yazılı açıklamaya göre; Şaban Dişli sosyal medya hesabından "Osmanlı Ocakları almış olduğu tüzük kararı ile üye aidatı toplamamakta ve bağış kabul etmemektedir. Rant menfaat ve çıkar ilişkileri bu yüzden Osmanlı Ocakları Teşkilatında asla söz konusu dahi değildir. AK Parti ile Osmanlı Ocakları arasında benim üzerimden açma gayretini kınıyorum. Osmanlı Ocaklarının her ferdi beni bir abi olarak bilir. Üye aidatı almayan bağış kabul etmeyen STK'lara şahsım üzerinden saldırıları kabul etmem mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

Tozluoğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Daha önce "Cumhurbaşkanı Erdoğan Osmanlı Ocaklarından rahatsızdır" haberlerine Ankara 1. 2. 3. 7. 8. Sulh ceza mahkemelerinin verdiği kararlarla erişim engeli getirildi. Erişim engeli kararından sonra haber siteleri Şaban Dişli üzerinden Osmanlı Ocakları hakkında asılsız haberler yaptı. Bu haberler için yine erişim engeli kararları alındı. AK Parti Milletvekili Şaban Dişli, şahsi twitter hesabından yaptığı açıklamada; "AK parti ile Osmanlı Ocakları arasında benim üzerimden açma gayretini kınıyorum. Osmanlı Ocaklarının her ferdi beni bir abi olarakbilir" diyerek konuyla ilgili açıklama yaptı. Dişli, bir diğer açıklamasında ise " üye aidatı almayan bağış kabul etmeyen STK'lara şahsım üzerinden saldırıları kabul etmem mümkün değildir" diyerek Osmanlı Ocaklarına şahsı üzerinden yapılan saldırılara tepki gösterip Ak Parti ile Osmanlı Ocakları arasında olası bir tartışma ve ayrışmayı da önlemiş oldu".

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim