• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Çankırı Kent Konseyi yürütme kurulu toplantısı yapıldı

Çankırı Kent Konseyi yürütme kurulu toplantısı yapıldı
Çankırı kent konseyi yürütme kurulu toplantısı, Konsey Başkanı Muzaffer Derelli başkanlığında gerçekleştirildi.

Çankırı kent konseyi yürütme kurulu toplantısı, Konsey Başkanı Muzaffer Derelli başkanlığında gerçekleştirildi. Mart ayı toplantısını gerçekleştiren Çankırı Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri, gündem tekliflerinin alınmasının ardından çalışma gruplarından gelen önerileri değerlendirdi.

VATANDAŞLAR İSTEKLERİNİ KENT KONSEYİ'NE BİLDİRİYOR

Yerel Yöneticiler ile vatandaş arasında köprü vazifesi gören Çankırı Kent Konseyi, vatandaşlardan gelen dilekçeleri, istek ve önerileri değerlendirmeye devam ediyor. Vatandaşlardan gelen dilekçelerin, Kent Konseyi'nin Çankırı'da her geçen gün daha da benimsendiğinin ve algının doğru oluşturulduğunun bir kanıtı olduğunu vurgulayan Başkan Derelli, "Kent Konseyi çalışmalarının işlevsel bir şekilde yürütülebilmesi için vatandaşların da şehrin yönetimine katılması, yaşanabilir bir kent ve kentli bir halk imajında vatandaşların önemli bir denetim mekanizması olabilmesi ve uygulanacak projeleri hem fikir hem de icraat noktasında sahiplenerek benimseyebilmesi önemli." dedi.

Derelli, Çankırı'da yaşayan vatandaşların şehrin ihtiyaç duyduğu çalışmaları Çankırı Kent Konseyi üzerinden dile getirerek önerilerin müzakere edilmesini ve ilgili yerlere ulaştırılmasını istemelerinin halkın yönetime katılması demek olduğunu ifade etti.

Toplantıda vatandaşlardan gelen talepler belediye yetkililerine bildirilmek üzere karara bağlandı. Yürütme Kurulu üyeleri, Çankırı'daki pazar yerlerinin belediye tarafından üstünün kapatılarak şık bir hale getirilmesine rağmen pazar esnafının şekli ve rengi düzgün olmayan çadırları kullanmak istemesi, şehir merkezindeki esnafların ürünlerini yayaların geçişini engelleyecek şekilde kaldırımları işgal etmesi, belirlenen otopark alanlarının dışında şehir merkezindeki yollara ve köprü bağlantı noktalarına vatandaşların araçlarını park etmesi, galericiler ve kargocuların görüntü itibari ile sıkıntı yaratmayacak bir yere taşınması ve trafik ile ilgili problemler ile çözümleri konuşuldu.

Yürütme Kurulu üyelerinden Semlin Çıbık'ın mazeret dilekçesi üzerine, yerine yedek üyelerden Hayri Demiray, Yürütme Kurulu'na alındı.Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim