• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Çankaya Evleri’nde Alzheımer’a Karşı İngilizce

Çankaya Evleri’nde Alzheımer’a Karşı İngilizce
Çankaya Belediyesi'nin meslek edindirmeden hobi kurslarına kadar eğitim verdiği Çankaya Evleri'nden, Alzheimer'a karşı korunmak isteyen yabancı dil eğitimi...

Çankaya Belediyesi'nin meslek edindirmeden hobi kurslarına kadar eğitim verdiği Çankaya Evleri'nden, Alzheimer'a karşı korunmak isteyen yabancı dil eğitimi alan Çankayalılar da yararlanıyor.

Çankaya Belediyesi'nin resim, dans, takı tasarım gibi hobi kurslarından bilgisayar işletmenliği, dijital fotoğrafçılık gibi kişisel gelişim kurslarına kadar pek çok dersin yer aldığı Çankaya Evleri'nden Alzheimer hastalığına karşı korunmak isteyen Çankayalılar da yararlanıyor.

51 farklı branşta eğitim verilen Çankaya Evleri'nde İngilizce eğitimi alan emekli diş hekimi Sevinç Tayiş (76), emekli hakim Ünal Subakan (77) ve emekli avukat Erdal Bölükbaşı (69) dil öğrenmenin beyni daha fazla çalıştırdığını bilen Çankayalılardan.

"YILLAR SONRA DERS ÇALIŞIYORUZ"

Ayrancı Çankaya Evi'nde geniş bir yaş aralığındaki sınıf arkadaşlarıyla birlikte ders alan kursiyerler, zihin egzersizi yapabilmek, unuttukları kimi dil kurallarını hatırlayabilmek üzere derslere geldiklerini söyledi.

Yıllar sonra yeniden ders çalışıyor olmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden kursiyerler, Çankaya Evleri'nden sosyalleşebilme olanağı yarattığı için de çok memnun olduklarını söyledi. Emekli olduktan sonra sürekli evde zaman geçirmenin hayattan zevk almayı engellediğini ifade eden kursiyerler, tüm emeklileri Çankaya Evleri'ne davet etti.

BAKANLIK ONAYLI SERTİFİKA

Halk Eğitim Merkezlerinden gelen eğitmenlerin, resim, dikiş, seramik, yoga gibi hobi kurslarından, diksiyon, etkili iletişim, drama, yabancı dil gibi kişisel gelişim derslerine kadar geniş bir yelpazede eğitim verdiği "Çankaya Evi" kurslarını bitirenler, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika alıyor.

Ayrancı, Bademlidere, Balgat, Beysukent, Cebeci, Çayyolu, Çiğdem, Dikmen, Emek, Oran, Karapınar, Maltepe, Mimar Sinan, Mürsel Uluç, Öveçler, Çayyolu, Seyran, Ümitköy ve Yüzüncü Yıl semtlerinde bulunan Çankaya Evlerine ilişkin ayrıntılı bilgi almak isteyenler, www.cankaya.bel.tr adresli internet sitesini ziyaret edebilirler.

Çankaya Evleri’nde Alzheımer’a Karşı İngilizce

Çankaya Evleri’nde Alzheımer’a Karşı İngilizce

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim