• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Canik’ten 95. Yıl Etkinliği

Canik’ten 95. Yıl Etkinliği
Samsun'un Canik ilçesinde, İstiklal Marşı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün 95. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen...

Samsun'un Canik ilçesinde, İstiklal Marşı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün 95. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen konferansta OMÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Bayram, Mehmet Akif Ersoy'un bilinmeyen yönlerini anlattı.

Canik Belediyesi tarafından, İstiklal Marşı'nın kabulünün 95. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikler serisi devam ediyor. Etkinlikler kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Canik Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konferansta Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Bayram, Canik'teki okullarda öğrenim gören öğrencilere İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'un bilinmeyen yönlerini anlattı. Büyük ilgi gören konferansı Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hamza Aygün, Karşıyaka Anadolu Lisesi Müdürü Erdal Eş ve öğretmenler de katıldı.

"MEHMET AKİF'İ ANLAMAK"

Günümüzde Mehmet Akif Ersoy'a daha çok sahip çıkıldığını söyleyen Prof. Dr. Yavuz Bayram, "Mehmet Akif'i anlamak, sevmek ve ona minnet borcumuzu ödemek, ona birtakım güzel cümleler kurmakla sınırlı kalmamalıdır. Herkes yaptığı işlerde çok iyi olarak, emek harcayarak Ersoy'un bize çizdiği hedefe ulaştığı takdirde üstüne düşeni yapmış olur. Akif'e layık nesiller olmamız gerekiyor. Çünkü ülkenin geleceği iyi yetişmiş kuşaklarla mümkün olabilir" dedi.

"GELECEK GENÇLERLE GELECEK"

Canik Belediyesi olarak milli ve manevi değerlerine bağlı bir gençlik hedeflediklerini belirten Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hamza Aygün de, "Düzenlediğimiz bu etkinliklerle gençlerimizin hem İstiklal Marşı'nın ruhunu anlamalarını hem de İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u yakından tanımalarını amaçlıyoruz. Milli mücadelemizi, bağımsızlık tutkumuzu ve bayrak sevgimizi en güzel şekilde ifade eden marşımızda vurgulanan değerleri genç kuşaklara aktarmak ve öğretmek görevimizdir. Çünkü gelecek gençlerle gelecek" diye konuştu.

Canik’ten 95. Yıl Etkinliği

Canik’ten 95. Yıl Etkinliği

Canik’ten 95. Yıl Etkinliği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim