• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 15 °C

Çanakkale’den Bayırbucak Türkmenleri’ne Yardım Eli

Çanakkale’den Bayırbucak Türkmenleri’ne Yardım Eli
Memur-Sen Çanakkale Temsilciliği ve İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından düzenlenen Bayırbucak Türkmenleri'ne Yardım Kampanyası devam ediyor.

Memur-Sen Çanakkale Temsilciliği ve İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından düzenlenen Bayırbucak Türkmenleri'ne Yardım Kampanyası devam ediyor.

Yardım kampanyası kapsamında toplanan gıdalar, 116. Merhamet isimli yardım tırıyla Bayırbucak Türkmenleri'ne yollandı. Tır Çanakkale'den sadece yiyecek değil, umut ve kardeşlik mesajlarını da beraberinde götürdü. Burada bir konuşma yapan Memur-Sen Çanakkale Şube Başkanı Suat Özdemir, "Bayırbucak'ta yaşayan Türkmen kardeşlerimize el uzatmak, tarihin bize yüklediği bir sorumluluk, kardeşlik hukukumuzun bir gereğidir. Bugün, dünyanın süper güçleri Türkmen kardeşlerimizin üzerine ölüm yağdırmak için yarışıyor. Taşeron örgütler sahneden hiç eksik olmuyor" dedi.

Soğuk havaya rağmen yardım tırını uğurlamaya çok sayıda vatandaş katıldı. Desteğe her zaman hazır olduklarını belirten Başkan Özdemir, "Temsil ettiğimiz kadim medeniyet değerlerimiz, bize mazlumun, mağdurun, haklının yanında olmayı öğretti. Bu değerler, kardeşimizin acısını yüreğimizde hissetmeyi öğretti. Bu değerlerimiz, Çanakkale Destanı'nda birlikte ölmeyi başarmış ecdadın torunlarının, bugün birlikte yaşamayı başarması gerektiğini öğretti. Kardeşlik; acılarımızı paylaşarak azaltmayı, sevinçlerimizi paylaşarak çoğaltmayı gerektirir. Bayırbucak'ta yaşayan Türkmen kardeşlerimize el uzatmak, tarihin bize yüklediği bir sorumluluk, kardeşlik hukukumuzun bir gereğidir. Bugün, dünyanın süper güçleri Türkmen kardeşlerimizin üzerine ölüm yağdırmak için yarışıyor. Taşeron örgütler sahneden hiç eksik olmuyor. Bütün bu saldırıların, katliamların tek amacı; Türkmen kardeşlerimizi yurtlarından etmek, oradaki Türk varlığına son vermektir. Suriye'deki Türk varlığına son vermeyi amaçlayan, oradaki kardeşlerimize zulmeden, katletmek isteyenlere sesleniyoruz: Türkmen kardeşlerimiz yalnız değildir. Sınırlarımız içindeki 80 milyonla birlikte dünya üzerindeki soydaşlarımız ve kardeşlerimiz Bayırbucak Türkmenleri'nin yanındadır. Kanlı ve kirli o ellerinizi Türkmen kardeşlerimizin yurtlarından çekin. Buradan kardeşlerimize sesleniyoruz, Acınız, acımızdır. Anadolu, sizin yanınızdadır. Bu millet geçmişin mirasına sahip çıkarak her zaman sizin yanınızda olacaktır. Bugün, dünyadaki kardeşlerine sahip çıkan, onların dertleriyle dertlenen, acısını yüreğinde hisseden bir Türkiye Cumhuriyeti var. Bugün, dünya mazlumlarının acısını hissedip, gecesini gündüzüne katıp bu acıları dindirmek isteyen devletimizin arkasından giden ve sonuna kadar onu destekleyen milletimiz var. Bu millet, Türkmen kardeşlerimizin her ihtiyacını karşılayacak cömertliğe sahiptir. Bölgede yürüttükleri güç savaşında, Müslüman kanı dökmekten çekinmeyen, dünyanın tek dişi kalmış canavarlarının da döktükleri kanda boğulmalarını diliyoruz. Buradan içimizdeki ve ilimizdeki akıl fukaralarına da sesleniyorum, Olimpos'un çocukları ile değil Hira'nın çocukları ile övünün, yaşadığımız topraklarda Anafartalar'da şehit düşen Gazzeli, Filistinli, Bosnalı kardeşlerimizin burada ne işi vardı ise, bugün bizim de Bayırbucakta'ki kardeşlerimize o denli borcumuz var, kardeşlerimiz bugün öz yurdunda garip, öz yurdunda parya. Yardım kampanyamıza imkanları ölçüsünde destek veren bütün kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Bu yardım kampanyası ne ilk kampanyamız, ne de son olacaktır. Milletimizin cömertliği ve temsil ettiği değerler, kendisine uzanan her yardım eline sahip çıkacak büyüklüktedir. Yardımları ile bize destek veren kardeşlerimize tekrar teşekkür ediyor, Erdemliler hareketinin siz değerli gönül erlerine katılımınızdan dolayı hepinize şükranlarımızı sunarım" diye konuştu.

Çanakkale’den Bayırbucak Türkmenleri’ne Yardım Eli

Çanakkale’den Bayırbucak Türkmenleri’ne Yardım Eli

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim