• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Çanakkale’de İlgi Çeken Konferans

Çanakkale’de İlgi Çeken Konferans
Çanakkaleli Bürokrat-Yazar Davut Gazi Benli İlim Yayma Cemiyeti ve Doğu-Batı Topluluğunun daveti üzerine Çanakkale Süleyman Demirel Konferans salonun da...

Çanakkaleli Bürokrat-Yazar Davut Gazi Benli İlim Yayma Cemiyeti ve Doğu-Batı Topluluğunun daveti üzerine Çanakkale Süleyman Demirel Konferans salonun da "Ağlayan ve Gülen Coğrafyalar" konulu konferans düzenlendi.

Çanakkale İlim Yayma Cemiyeti ve Doğu-Batı Topluğunun öncülüğünde Süleyman Demirel Konferans Salonunda seyahat imkanı bulduğu 5 kıtada 60 ülkedeki izlenimlerini anlattı. Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Daire Başkanı Bürokrat-Yazar Davut Gazi Benli piyasaya çıkan son kitabı "Dünya Dedikleri Seyahat hatıraları" kitabından örnekler vererek başladığı konuşmasında, "Amerikan Kongre Kütüphanesinde 35 milyon eser ve süreli yayın var. Bu 35 milyon yayın içerisinde üzülerek söylüyorum bizim yazma eserlerimiz dahil olmak üzere Osmanlıdan Selçukludan bizim geçmişimize dair pek çok eserin orijinalleri bile var. Bizimkiler, "bunlar Osmanlıca el yazmaları. Bunları okuyan çıkmaz" diye vagonlara doldurup Bulgaristan'a satarken birileri bunların değerini bilmiş. Değerli dostlar bilim sanat ve kültür bugün günümüzde 21.yüzyılda maalesef bir güç haline gelmiş. Büyük ve gelişmiş ülkeler mevcut durumlarını çok okuyup çok üreterek sağlıyorlar. Silah üretecekse de bu bilimi kullanarak üretiyorlar. İslam coğrafyasının bizim bir şekilde kendi medeniyetimizin, İslam medeniyetinin kotlarına yeniden dönmeye büyük bir ihya hareketine acil ihtiyacımız var. Aksi halde biz bu medeniyetler rekabetinde Eski Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül'ün bundan 5 yıl önce söylediği gibi biz maalesef iki yüz yıldır mağlup olduk. Çok üzgünüm ama bu tespiti yapmazsak bir yerden başlayamayız" dedi. Konferans sonunda piyasaya yeni çıkan Dünya Dedikleri kitabını okuyucuları için imzaladı.

Çanakkale’de İlgi Çeken Konferans

Çanakkale’de İlgi Çeken Konferans

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim