• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C

Can, Bankacılarla Biraraya Geldi

Can, Bankacılarla Biraraya Geldi
Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, 3 yıl içinde 300 milyon TL'lik yatırım yapmayı ve yaptırmayı planladıklarını söyledi.

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, 3 yıl içinde 300 milyon TL'lik yatırım yapmayı ve yaptırmayı planladıklarını söyledi.

İlçede bulunan banka şube müdürleri ile Selçukhan Ayana Restuarant'ta biraraya gelen Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, yapacakları projeleri anlattı ve bankacılarla fikir alışverişinde bulundu.

Tarsus için herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini belirten Başkan Can, ortak payda Tarsus etrafından herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini ifade etti.

Tarsus'u daha güzel, daha mutlu günlere taşımak için mücadele ettiklerini altını çizen Başkan Can, Tarsus'ta kazanıp, Tarsus'ta harcamanın önemini anlattı.

Başkan yardımcıların ve danışmanın katıldığı toplantıda Başkan Can, Tarsus'un 54 ilden büyük bir nüfus yapısına sahip olduğunu söyledi. Başkan Can, "Tarsus'umuz Adana ve Mersin'e yakın olması sebebiyle, vatandaşlarımız kazandıklarını daha çok Adana ve Mersin'de harcıyor ve hafta sonlarını böyle değerlendiriyor. Birinci amacımız Tarsus'lu vatandaşlarımızın kazandıkları parayı Tarsus'ta harcamalarını sağlamak ve buradaki esnafımızı kazandırmaktır. İkincisi ekonomik olarak da Tarsus'un içine para girişini sağlamak için mücadele ediyoruz" dedi.

Projeleri anlatan Başkan Can, "Daha önceden 45 mahalleden sorumlu idik. Yeni yasayla beraber 5 tane belde kapandı, 129 tane köyümüz Tarsus Belediyesine bağlandı. Netice itibariyle bizler bugün 179 tane mahalleye hizmet götürüyoruz. Tabi bazı hizmetler bizde, bazı hizmetler büyükşehir belediyesi tarafından yapılıyor. Biz bu yasayı da biliyoruz ve alıştık. Büyükşehir yasasıyla ilgili size biraz bilgi aktarmak istiyorum. Mesela daha önce hal müdürlüğü, otogar, otobüs işletmesi, arıtma tesisi, içme suyu ve kanalizasyon, mezarlıklar, mezbahane, itfaiye, bunların hepsi Tarsus Belediyesine bağlıydı. Ama yeni yasa ile birlikte bu hizmetler büyükşehir belediyesine bağlandı. 15 mt. ve yukarısı caddeler büyükşehir sorumluluğunda. Tarsus'a yıllarca hizmet eden başkanımızın da Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı olması, bizler için onur verici gurur vericidir. Netice itibariyle bazı projeleri birlikte, bazı projeleri kendimiz yapmaktayız. İnşallah hem bizim hem de büyükşehir belediyemizin güzel hizmetler yapacağına yürekten inanıyorum" şeklinde konuştu.

3 yılda yaklaşık 300 milyon TL'lik yatırım yapacaklarını altını çizen Başkan Can, şöyle devam etti:

"Tarsus Belediyesinin hedefleri ve projeleri ile ilgili bilgilendirmek istiyorum. Göreve geldiğimizden bugüne kadar 11 açılış gerçekleştirdik. Şu anda bazı projelerimiz keşif aşamasına geçti, bazılarında ihale aşamasına geldik. İnşallah önümüzdeki 3 yıllık süreç içerisinde 300 milyon liralık yatırımı Tarsus'umuza kazandırmaktır. Bu 300 milyon liralık yatırımın belirli bir oranını Tarsus belediyemizin bütçesi ile yapacağız. Kalan kısmını da yatırımcılar kanalı ile yapmayı planlıyoruz. Geçen hafta Tarsus Belediyesi olarak yapmış olduğumuz ihalemizi sizlerle paylaşmak istiyorum. Ergenekon Mahallesi kapalı yüzme havuzu projesi yaklaşık 11 milyon TL'lik maliyeti olan bir projemizdir. Yap-İşlet-Devret modeliyle 300 milyon TL'lik yatırımın 11'i gitti. İnşallah geri kalanları birer birer faaliyete geçireceğiz. Şu anda Vuslat Meydanı projemizi, Kleopatra Kapısının güneyinde bulunan, içinde Vuslat Düğün Salonu olan alanı, Nisan ayı içerisinde ihalesini yapıp, başlatıp, inşallah yıl sonunda vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz. Bu projemizin amacı şehrimize gelen ziyaretçileri orada otobüsten indirmek, orada çaylarını içirip dinlendikten sonra şehrimizde bulunan Saint Paul Kilisesinden başlayıp, Ulucami, Kırkkaşık Bedesteni, Makam Danyal (A.S.) kabri, oradan da Saint Paul kuyusu ile şehrimizden uğurlamayı planlıyoruz. Ziyaretçilerimiz esnaflarımızdan alışveriş yaparak bu güzergahtan şehir turumuzu tamamlamış olacaklardır."

Projelerde iddialı olduklarını kaydeden Başkan Can, "İkinci iddialı projemiz, keşif aşamasında olan Berdan nehri projesi. Bu proje D-400 karayolundan Baraj yolu diye tabir ettiğimiz Devlet Bahçeli Bulvarına kadar olan alanı etap etap yapmayı planlıyoruz. Adana'da baraj, Mersin'de de deniz var, bizimde Berdan nehrimiz var. Adanalıları ve Mersinlileri biz de burada ağırlamayı misafir etmeyi düşünüyoruz. Üçüncü projemiz, gösteri merkezi diye nitelendirdiğimiz, Tarsus Lisesinin yan tarafında bulunan alana 4-5 yıldızlı bir otel projemiz. Şu anda avam projesi çizildi. Yaklaşık maliyeti 50 milyon lira civarında. İlerleyen günlerde ihalesini yapıp başlayacağız" ifadesini kullandı.

Kentsel dönüşüm ile ilgili çalışmaların hız kazandığını anlatan Başkan Can, "Duatepe Mahallemizle ilgili kentsel dönüşüm projemiz var. İsmetpaşa Mahallemizle ilgili de yatırımcılarla görüşüyoruz. İlerleyen günlerde İsmetpaşa mahallemizde de kentsel dönüşüm projemiz belirli bir mesafeye gelecektir. Şu anda Hükümet konağının karşısında bulunan Tarihi Ticaret Merkezi projemiz devam ediyor. Geçen sene Aralık ayında başlamıştı. Bu yılın sonunda çarşımızın 3'te 1'i bitecek. Gösteri Merkezinin olduğu yere otel yaptığımız için bize bir arena tesisi gerekiyor. Mevcut Kırklarsırtı mahallemizde Aydoğanlar camisi ile Özlem sitesinin arasında kalan, Kasım Ekenler Bulvarının kenarındaki alana 10 bin kişilik bir Arena Spor kompleksi yapmayı planlıyoruz. Ayrıyeten Tarsus Belediyesi olarak 2.5 megavatlık güneş enerjisi lisansı aldık. 1 megavatı da yolda. Tarsus'ta bulunan Pazar Yerlerinin çatılarına güneş enerjisi panelleri yerleştirmeyi ve elektrik üretmeyi planlıyoruz. Takas ve trampa işlemlerimiz devam ediyor. Mevcut hükümet konağını, emniyet müdürlüğünün yan tarafındaki spor kompleksinin olduğu alana taşımayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Projelerin sinevizyonla tanıtıldığı toplantıda, Başkan Can, banka müdürlerinin soru ve görüşlerini aldı.

Can, Bankacılarla Biraraya Geldi

Can, Bankacılarla Biraraya Geldi

Can, Bankacılarla Biraraya Geldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim