• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 21 °C

Camelot Maritime "Yaza Veda" etkinliği düzenledi

Camelot Maritime "Yaza Veda" etkinliği düzenledi
Kruvaziyer turizmindeki çalışmalarıyla bilinen Camelot Maritime, Sarayburnu Limanı’nda düzenliği özel etkinlikle yaza veda etti.

Türkiye’de yabancı bayraklı bir yolcu gemisini işleten ilk firma olan Camelot Maritime, Sarayburnu Limanı’nda Astoria Grande Cruise gemisinde “Yaza Veda” etkinliği gerçekleştirdi.

Etkinliğe İstanbul Vali Yardımcısı Şevket Atlı’nın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Yaza Veda etkinliğinde konuşan Camelot Maritime Yönetim Kurulu Başkanı Kaptan Emrah Yılmaz Çavuşoğlu, “Eylül ayının sonlarına geldiğimiz şu günlerde Camelot Maritime ev sahipliğinde ‘Yaza Veda’ etkinliği gerçekleştirerek yazın son perdesini dostlarımızla kapatmak istedik. Kuruluşumuz olan 2008 yılından bu yana denizcilik sektörümüze katma değer kazandırmaya gayret ediyoruz. Bundan sonra da denizcilik alanında yatırımlarımız sürecek” dedi.

Akdeniz Çanağı’ndaki en önemli ülkelerden birini oluşturan Türkiye’nin, kruvaziyer turizmi açısından çok önemli bir destinasyonda bulunduğunun altını çizen Çavuşoğlu, “3 tarafı denizlerle çevrili olan bir ülkeyiz. Bakir koylarımız, birbirinden güzel göllerimiz, akarsularımız ve nehirlerimiz var. Bütün bunlar deniz turizmi açısından bir avantaj oluşturuyor. Bu avantajlarımızı doğru kullanmalıyız. Yatırımlarla Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de sıkça altını çizdiği gibi “denizci millet, denizci ülke olmalıyız” ifadesini kullandı.

ek1.png

Konuşmasının devamında Çavuşoğlu şu bilgileri verdi: “2023 yılında Türkiye'nin limanlarına yanaşan kruvaziyer gemi ve yolcu sayısında önemli artış olduğunu görüyoruz. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın resmi verileri; limanlarımıza gelen kruvaziyer gemi ve yolcu sayılarının geçen yıla oranla rekor kırdığını gösteriyor. 2023 yılını baz aldığımızda; Nisan'da 88 bin 566 olan kruvaziyer yolcu sayımız Mayıs'ta 176 bin 840'a, Haziran'da 183 bin 407 ve Temmuz'da 209 bin 33'e yükselmiştir. 

Geçen yıl Mayıs-Haziran- Temmuz döneminde ülkemize 341 bin 556 kruvaziyer yolcu gelirken, bu yıl ise aynı dönemde bu sayı %66,7 artarak 569 bin 280'e ulaştı. Eğer artışlar bu şekilde yükselmeye devam ederse yıl sonu 1 milyon yolcu rakamını aşmayı bekliyoruz. Bu rakam da cumhuriyet tarihimiz açısından düşündüğümüzde bir rekor demektir.”

Çavuşoğlu’nun açılış konuşmasının ardından “Yaza Veda” etkinliği müzik ve dans performanslarıyla sonlandı.

ek2.pngek3.pngek4.pngek5.pngek6.png

İstanbul Haber Ajansı

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim