• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Çalışkan’dan Terör Tepkisi

Çalışkan’dan Terör Tepkisi
Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan, "her şehidimiz aramızdan ayrıldığında bir evlat, bir eş, bir anne,...

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan, "her şehidimiz aramızdan ayrıldığında bir evlat, bir eş, bir anne, bir baba ve binlerce vatandaşımızın kalbinde yaşamaya devam etmektedir. Onları bizden kopararak, pazarlık yapmak isteyenler, acziyetlerini ilan etmekten başka bir "haber"in konusu olamadılar olamazlar" dedi.

Çalışkan, yaptığı açıklamada, ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca'nın Ankara'daki olayın uluslararası hesaplaşma olduğunu, bunu gerçekleştirenlerin fayda elde edemeyeceğini, ilkesiz bir savaş aracı olarak "terör"ün siyasi amaçlı kullanıldığını, kitleler üzerindeki tesirinin geçici olduğunu, emperyal güçler ve uzantılarının, yöneticileri yıldıramayacağını, STK'lar olarak yöneticilerin yanlarında yer alacaklarını açıkladığını hatırlattı. Çalışkan, "Biz de ASKON Adana Şubesi olarak Genel Başkanımızın duygu ve düşüncelerine katılıyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Terör olaylarının, sadece Türkiye'de değil, terörü üreten ülkelerin şehirlerinde de yaşandığını görüyoruz. Bu konuda, dünya kamuoyunun gereken tepkiyi göstermesinin, herkesin hayrına olacağını düşünüyoruz. Öncelikle, bölgemizde yaşanan terör olaylarının etkilerini yaşamış kişiler olarak ifade etmeliyiz ki, her şehidimiz aramızdan ayrıldığında bir evlat, bir eş, bir anne, bir baba ve binlerce vatandaşımızın kalbinde yaşamaya devam etmektedir. Onları bizden kopararak, pazarlık yapmak isteyenler, acziyetlerini ilan etmekten başka bir "haber"in konusu olamadılar olamazlar" dedi.

İş adamları olarak, daha bir kaç gün önce ASKON çatısı altında, yönetim kurulu toplantısında şehit yakınlarına yönelik desteklerinin neler olacağını konuştuklarını hatırlatan Çalışkan, şöyle devam etti:

"Biz onlar için ne yapabiliriz? Gündemiyle bir araya gelen arkadaşlarımız varken, "daha da çoğalacağız" diyen analar, "daha da güçleneceğiz" diyen babalar, ekranları karşısında, öfkesini yutan vatandaşlarımız var oldukça, kim ne hesap yaparsa yapsın, Allah yar ve yardımcımızdır. O, tuzak kuranların, tuzaklarını boşa çıkarır. Biz de sadece, daha çok iyilik için çalışmamız gerektiğini düşünmeye devam ederiz. Daha derinden, daha gerçek duygularla bu topraklara sahip çıkarız. Yüzlerce yıl varlığını sürdüren imparatorluklarımızda olduğu gibi."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim