• BIST 8718.11
  • Altın 2241.459
  • Dolar 32.3269
  • Euro 35.1612
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Çaldıran’da DAKA desteğiyle ‘Proje Döngüsü Yönetimi’ eğitimi

Çaldıran’da DAKA desteğiyle ‘Proje Döngüsü Yönetimi’ eğitimi
Van'ın Çaldıran ilçesinde Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) desteğiyle Çaldıran Kaymakamlığı tarafından "Proje Döngüsü ve Mantıksal Yaklaşımıyla...

Van'ın Çaldıran ilçesinde Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) desteğiyle Çaldıran Kaymakamlığı tarafından "Proje Döngüsü ve Mantıksal Yaklaşımıyla Proje Yazma" eğitimi verilmeye başlandı.

DAKA 2017 yılı Teknik Destek Programı kapsamında ilçedeki Zahide-Mehmet Salih Tamince Lisesinin konferans salonunda proje uzmanı Hamza Kocatepe tarafından verilen eğitime 50 öğretmen katılıyor. On gün sürecek eğitimin ardından öğretmenlerce Çaldıran'ın problemlerini çözmeye yönelik yeni projeler hazırlanarak destek veren kurum ve kuruluşlardan projelere destek alınması hedefleniyor.

Eğitime katılan Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, ilçede bu tür eğitimlerin verimli olabileceğini düşündüğünü belirterek, "Her şey projelerle hayata geçiriliyor. Bunun için ihtiyaç duyabileceğimiz finansmanı alabilmemiz için bu sorunu doğru kelimelerle izah etmeliyiz ki finansörü ikna edebilelim. Avrupa Birliği ve kalkınma ajansları fonlarından faydalanmak için proje yapmak gerekmektedir. Artık herhangi bir Bakanlıktan proje olmadan ödenek alabilme dönemi bitmiştir. Ancak projeler hazırlanarak hayata geçirilebilir. Artık ilçemizde kalıcı projelerin hazırlanması lazım. Bu tür projeler üzerinde yoğunlaşmamız lazım ki ilçemizdeki sorunları çözebilelim. Bu hem sizler için hem de ilçemiz için faydalı bir eğitimdir. Bunu güzel değerlendirmemiz lazım. Bizler projelerimizi hazırlayacağız. O an hangi projenizin kullanılması gerekiyorsa onu kullanacağız. İlçemizin geçmişten kalan sorunları var. Bizler bu sorunları çözmeliyiz. Öğretmenlerimizde bu potansiyel var. Bizler elimizden gelen desteği sizlere sunacağız. Bu ilçeye birazcık da olsa proje kapsamında katkı sunmanızı bekliyorum" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim