• BIST 9909.56
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Çaldığı telefonlarla hamam sefası yaparken yakayı ele verdi

Çaldığı telefonlarla hamam sefası yaparken yakayı ele verdi
Yozgat'ta kapısını levye ile açtığı telefoncuda tezgahlardan iki dakikada 75 bin lira değerinde telefon çalan hırsızlık şüphelisinin rahat tavırları...

Yozgat'ta kapısını levye ile açtığı telefoncuda tezgahlardan iki dakikada 75 bin lira değerinde telefon çalan hırsızlık şüphelisinin rahat tavırları kameralara saniye saniye yansıdı. İş yeri sahibi dedektif gibi takip ettiği hırsızlık şüphelisini hamam sefası yaparken yakalattı.

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde bir telefoncuya giren hırsızlık şüphelisi, 75 bin lira değerindeki 35 telefonu 2 dakika içerisinde çaldı. Şüphelinin rahat tavırları kameralara saniye saniye yansıdı. Gece saat 01.18'de iş yerinin kapısını levye ilen çalan şahıs, tezgahlardaki telefonları eliyle koymuş gibi topladı. Rahat tavırları ile dikkat çeken şahıs, yüzünü kazağıyla gizlemeye çalışsa da kimliği tespit edildi. Şüpheli, iki dakika içerisinde tezgahlardan tam 35 telefon topladı. 75 bin lira değerindeki telefonları alarak gece saat 01.20'de iş yerinden çıkan şüpheli, 6 bin liraya sattığı telefonlarla hamamda sefa yaparken yakalandı.

İş yerinin güvenlik kamerasından şüpheliyi tespit ederek durumu polise bildiren iş yeri sahibi Mustafa İlksoy, dedektif gibi iz sürdüğü şahsı, iki gün içerisinde hamamda sefa yaparken yakalattı. Şu an cezaevinde bulunan şahıstan geriye kalan ise 6 bin liraya satılan 75 bin lira değerindeki telefonlar.

İlksoy, olay anını ve sonrasında yaşadıklarını şöyle anlattı: "Gece saat 01.18'de elinde levye ile iş yerinin kapısını açıyor, içeri giriyor. Güvenlik kameramızda kayıtları mevcut. Şahıs geliyor çekmecede bulunan telefonların tamamını toparlayıp Ankara'da itfaiye meydanında satıyor. 75 adet cihaz 35 bin lira bedelli fakat 6 milyar değerle pazarda satıyor. Hırsızın madde kullandığını söylüyorlar. Burayı bilen birisi, daha önce de gelip giden bir şahıs. İki dakikada tüm telefonları çalmış. 01.18 geçe iş yerine giriyor 01.20 geçe iş yerinden tekrar çıkıyor iki dakika içerisinde. Ya tecrübeli bir hırsız tecrübesine dayanarak rahat hareket ediyor ya da o anki ruh halini bilemiyorum. Ben kendi çabalarımla yakalamak için uğraştım. Daha sonra bu hırsızın sürekli irtibatta olduğu, hırsızı yakından tanıyan çocuklar var Sorgun'da. Onlara hırsızı yakalattırdım. Başka birinin kimliği ile hamamda kalıyormuş. Çaldığı paralarla hamamda kalıyormuş."Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim