• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Çakır, Trambüs Bakım İstasyonu’nu Gezdi

Çakır, Trambüs Bakım İstasyonu’nu Gezdi
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Trambüs Bakım İstasyonunu gezerek, yeni alınan iki adet trambüste inceleme yaptı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Trambüs Bakım İstasyonunu gezerek, yeni alınan iki adet trambüste inceleme yaptı. Çakır, "Hemşehrilerimiz, trambüsleri otobüslerden daha fazla tercih ediyorlar. Hem çevre dostu olması hem de yakıt tasarrufundan dolayı hedeflerimize ulaşmış durumdayız" dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır beraberinde Genel Sekreter Arif Emecen ve MOTAŞ Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı ile birlikte Trambüs Bakım İstasyonu'nu gezerek, yeni alınan iki adet trambüste incelemelerde bulundu. Trambüsün Türkiye'de örnek bir proje olduğunu belirten Başkan Çakır, "Hemşehrilerimizin yoğun olarak talep ettiği trambüslerle hedeflediğimizin üzerinde yolcu taşıyoruz. Hemşehrilerimiz, trambüsleri otobüslerden daha fazla tercih ediyorlar. Hem çevre dostu olması hem de yakıt tasarrufundan dolayı hedeflerimize ulaşmış durumdayız. Yeni gelecek olan araçlarımızla birlikte ulaşımı daha konforlu ve rahat bir hale getirmiş olacağız" şeklinde konuştu. Malatya'nın trafik yükünü hafifletmek ve bazı hatlardaki sıkışıklığı gidermek amacıyla alımı yapılacak olan 10 adet trambüsten iki adetini teslim aldıklarını ifade eden Çakır, test sürüşleri tamamlanan yeni araçların seferlere başladığını kaydetti. Çakır, "Diğer 8 adet trambüsümüzün de sefere girmesi ile birlikte özellikle üniversitede yığılmaların olduğu saatlerde ulaşım hizmetini daha yoğun ve hızlı bir şekilde vermiş olacağız" ifadelerini kullandı. Başkan Ahmet Çakır, Trambüs Bakım İstasyonu'nda bulunan Kumanda Merkez'ini de ziyaret ederek, merkezin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Kumanda Merkezi'nde, bütün araçların her türlü kontrollerinin sistem üzerinden takip edildiğini belirten Çakır, "MOTAŞ bünyesinde kurulmuş olan Kumanda Merkezi ile hatlarda çalışan bütün araçlarımızı takip edebiliyoruz. Araçlarımızın duraklara giriş ve çıkış saatleri, duraklarda almış oldukları yolcu sayısı, güzergahlardaki trafik yoğunluğu, araçların yaptıkları hız buradan görülebilmektedir. Ayrıca, Scada paneli üzerinden, trambüs elektrik hatlarının tamamına uzaktan kontrol sistemi ile müdahalede bulunulması gibi birçok iş bu merkezden kontrol edilmektedir" diye konuştu.

Çakır, Trambüs Bakım İstasyonu’nu Gezdi

Çakır, Trambüs Bakım İstasyonu’nu Gezdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim