• BIST 8718.11
  • Altın 2247.662
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1788
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Çakır: “Sabrın son noktasına geldik”

Çakır: “Sabrın son noktasına geldik”
AK Parti Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Fatih Çakır Erdemir'in sosyal sorumluluklarını yerine getirmediğini belirterek artık sabrın son noktasına geldiklerini...

AK Parti Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Fatih Çakır Erdemir'in sosyal sorumluluklarını yerine getirmediğini belirterek artık sabrın son noktasına geldiklerini söyledi.

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile birlikte düzenlediği basın toplantısında Erdemir yönetimini eleştirdi.

"Erdemir karını artırırken, sorumluluklarını da yerine getirmeli"

OYAK Genel Müdürü'nden randevu talep ettiklerini, bu hafta yada önümüzdeki hafta kendisi ile görüşeceklerini belirten Çakır, öncelikli taleplerinin metalürji fakültesi sözünü yerine getirmeleri olacağını dile getirdi. Devlet'in yassı çelik te kendi üreticilerini desteklemek için anti damping uyguladığını ifade eden Çakır, Erdemir'in bu sayede karını artırdığını vurguladı. Elde edilen yüksek karlara rağmen daha fazla kazanmasından yana oldukları Erdemir'in sosyal sorumluluklarını da yerine getirmesi gerektiğinin altını çizen Çakır "Erdemir bir cami imamının lojmanını geri istiyorsa, amatör spor kulüplerine, bu şehrin havasını teneffüs eden gençlerinden, belediye spor da dahil olmak üzere maç ücreti talep ediliyorsa bu sosyal sorumluluklara sığmaz. Erdemir'in her sene bir okul yapması lazım. Açıkladığı kar 333 milyon, bir okul 3 milyon. Bu üç aylık karı. Bunu yıllık olarak hesap edince Erdemir'in karı ortada. Kazancıyla ilgili sıkıntımız yok ama bu şehre hak ettiği değeri vermesi lazım. Sobaya bu kadar yakın olup da ısınamayan insanlar nadirdir. Bize talepte bulunan bir kişiyi Kardemir'e işe yerleştirmek istediğimizde oradaki yöneticiler bize "Başkan bizim birinci maddemizde kadroya girmek için Karabük nüfusuna kayıtlı olma şartı var" diyor. Dünyanın her yerinde bu var. Fabrikaların olduğu yere mutlaka olumsuz etkileri olacaktır. Bunları dengelemek için sosyal sorumluluk projesi ve istihdam anlamında o şehre katkıda bulunurlar. Ereğli'de üç yıl, beş yıl oturma şartını biz de talep edeceğiz. Ereğli'de OYPA'sında, A'sında, B'sinde istihdam edilecek insanların Ereğli'de üç-beş yıl oturmuş insanlardan seçmesi noktasında dayatmacı olacağız" dedi.

"Artık sabrın son noktasına geldik"

Erdemir yönetiminin Ereğli halkını sabrının son noktasına getirdiğine dikkati çeken Çakır, bu güne kadar bir şey söylememelerinin mütevaziliklerinden kaynaklandığını söyledi. Çakır konuşması ı şu sözlerle sürdürdü; "Sabrın son noktasına geldik. Bunu da buradan özellikle söylüyorum. Siz bir cami lojmanına, siz bir spor kulübünden, 18 Mart Çanakkale programı yapan okullardan Erdemir Kültür Merkezi'nden ücret talep edecekseniz, bu olmaz. Bizim buna kayıtsız kalmamız söz konusu olamaz. Böyle bir şey yok. Kim olursa olsun bunu bakanlıklar nezdinde, hem sanayi, hem milli savunma bakanlığı, hem en üst noktalardaki yetkililer nezdinde takipçisi olacağız. Kimsenin bu şehre yaşattığı olumsuzlukların karşılığını vermemesi diye bir şey yok. Bugüne dek bir şey söylememişsek, bu Ereğli'mizin alçak gönüllülüğündendir. Hangi şehre giderseniz gidin, o şehrin yükünü çeken o şehrin nakliyecileridir. Bizim Ereğlimizde böyle bir şey yok. Ereğli'mizde yerel kooperatiflerin desteklenmesi lazım. Biz demiyoruz ki fahiş fiyatlarla bize versin. Maliyetler, ortalama fiyatlar ortada. Bu değerler üzerinden ihalesiz, ön şartsız kamyoncumuza yük vermeleri lazım. Bunu özellikle söylüyorum. OYAK'ta yönetim kurulunda değişiklikler oldu, Erdemir'de olur mu kendilerinin takdiridir. Olsa da olmasa da biz bunları önlerine getireceğiz. Yapılmadığı suretle de milletimizle birlikte gerekli tepkimizi koyacağız. Böyle bir lüks yok. Gücünü başka yerlerden alıp yerel dinamikleri dikkate almayanlar bundan sonra dikkate almak zorunda kalacak."

"Erdemir'in atıkları Gülüç ırmağını tıkıyor"

Erdemir'in atıkları yüzünden Gülüç deresinin tıkandığını ve o bölgedeki tersanelerin bundan olumsuz etkilendiğini belirten Çakır, kimsenin ünvanı ne olursa olsun "buranın sahibi benim" deme lüksüne sahip olmadığını ifade etti. Çakır, Erdemir'in Gülüç deresinin önünü tıkaması ile ilgili yasal yollara başvurup konuyu takip edeceklerini söyledi.

Ereğli'de devam eden yatırımlar

Çakır Erdemir ile ilgili açıklamalarının ardından Ereğli-Devrek karayolunun kalan kısmının ihalesinin 660 günde tamamlanmak üzere 147 milyon TL'ye ihale edildiğini, eski devlet hastanelerinin bulunduğu yere eğitim kampüsü yapımı için gerekli olan eski hastanelerin yıkım ihalesinin de gerçekleştiğini ve şu anda rektörlükte onay beklediğini ifade etti. Kdz. Ereğli TSO'nun bu süreçte avam projeyi hazırlayacağını ve ardından 2017 yılında proje ihalesine çıkılacağını anlatan Çakır, rektör ve dekan değişse de projenin aksamayacağını sözlerine ekledi.

Eğitim yatırımları sürüyor

Milli Savunma Bakanlığı'nın Ereğli tersanelerinde askeri gemi yapılıp yapılamayacağını incelemek üzere Ocak ayında bir ekip ile inceleme yapmaya geleceği bilgisini veren Çakır açıklamasını şu sözlerle tamamladı: "Doğu Karadeniz bölgesi arap turizmi ve diğer turizmden hak ettiği ekonomik girdiyi sağlarken, Batı Karadeniz'in incisi, bu sahilin en güzel kenti Ereğli turizmden hakettiği payı alamamaktadır. Bu konuda bir komisyon kurulmalı. Bu komisyonun bir ödeme gücü olmalı. Siyasi partilerimizin böyle bir gücü yok, belediyemiz, ticaret odamız böyle bir komisyona ön ayak olmalı. Kırmacı Mahallesi'nde yapılacak butik hastane için Gençlik Spor Bakanlığı nezdinde son devir işlemleri için çalışmalar yapıldı. Devlet hastanesinin varlığına alışmış olan vatandaşların ayağına en kısa sürede sağlık hizmetini götürerek istiyoruz. Kırmacı'da yapımı devam eden gençlik merkezinde de çalışmalar devam ediyor ve en kısa sürede bitirilecek. Ereğli Merkez Anadolu Lisesi binasının yıkılması için bakanlıktan onay gelmek üzere. Buraya 32 derslikli bir lise yapacağız. Ödeneği var, parası var. Bu hem merkezi bir yerde olacak, hem de liselerin tekli eğitime geçmesi için bir vesile olacak. O'nun dışında ilçemizde ilk ve ortaokulların inşaatları sürüyor. İnşallah önümüzdeki yıl okul sorununu çözüp tekli eğitime geçmiş oluruz. Son olarak Açık Öğretim Sınavları'nın Ereğli'de yapılması için yoğun bir talep vardı. Sayın Milletvekilimizle önümüzdeki haftalarda konuyla ilgili Eskişehir Anadolu Üniversitesi'ne ziyarette bulunacağız. Yine ilçemizde ki PTT'ye personel takviyesi için genel müdürlük nezdinde görüşmelerimiz devam etmektedir."

Çakır: “Sabrın son noktasına geldik”

Çakır: “Sabrın son noktasına geldik”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim