• BIST 9877.82
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Çakır, Osbük İstişare Toplantısına Katıldı

Çakır, Osbük İstişare Toplantısına Katıldı
Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK), İstanbul Deri Organize Sanayi Bölgesi'nin davetlisi olarak istişare toplantısına katıldı.

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK), İstanbul Deri Organize Sanayi Bölgesi'nin davetlisi olarak istişare toplantısına katıldı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Yaşar Öztürk'ün katıldığı toplantıya, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve OSBÜK Yönetim Kurulu Üyesi olan Cihat Çakır'da katıldı. 20016 yılının ilk toplantısında İstanbul, Kocaeli, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne ve Bursa illerinden 39 organize sanayi bölgesi temsilcisi, İstanbul Deri Organize Sanayi Bölgesi'nin davetlisi olarak İstanbul'da bir araya geldi. Programın ilk gününde yönetim kurulu ve OSBÜK Bölge Müdürleri Komisyonu toplantıları yapıldı. Organize sanayi bölgelerinin yakından ilgilendiren gündem maddeleri kurul ve komisyon üyelerinin değerlendirmeleri ile tamamlandı. OSB Bölge Müdürleri Komisyonu toplantısında OSB'lerin 2015 yılı doğalgaz ve elektrik tüketimleri ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen üretim reform paketi değerlendirildi. Programın ikinci gününde İstanbul Deri Organize Sanayi'nde yer alan çeşitli firma ve tesisler ziyaret edildi. İstanbul ve çevresinde bulunan OSB'nin başkan ve bölge müdürlerinin katıldığı istişare toplantısında, OSB'lerin mevcut durumları, karşılaştıkları problemler ile çözüm önerileri ve bölge sanayilerinin geleceği OSBÜK Yönetim Kurulu ile paylaşılarak bilgi alışverişinde bulunuldu. Toplantıda Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ'ın katılımcılara yaptığı söyleşi sonrası plaket takdim edildi.

"OSB'LERE BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR"

OSB'lerin Türkiye'nin gelişen yüzünün önemli bir parçası olduğunu ifade eden Bartın TSO Başkanı Cihat Çakır, "Türkiye'nin 2023 hedeflerini yakalaması için OSB'lere büyük işler düşüyor. Sanayi camiasının önünü açacak çalışmaları OSBÜK ile birlikte hızla devam etmekteyiz. Yatırımcıya en son teknolojiye uygun olarak yapılmış her türlü altyapı ve sosyal tesis ile donatılmış yatırım alanları sunan ve bütün bunları tamamen devlet desteği beklemek yerine kendi öz varlığı ile yapan, buna karşılık üyelerinin istihdam, ihracat, direkt veya dolaylı vergiler ile ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayan OSB'lerin ülke ekonomisine katkısı oldukça büyüktür. Yaptığımız bölge toplantıları ve ikili görüşmelerle pek çok sorundan haberdarız ve her birini ilgili mercilere ileterek gücümüz ölçüsünde çözmeye çalışıyoruz. Amacımız bütün OSB'lerin yasal ve tek sivil toplum kuruluşu olan OSB Üst Kuruluşu çatısı altında toplanması ve bu kapsamda oluşacak fikirlerin OSB'ler adına ilgili makamlara sunulması ve savunulmasıdır" dedi.

OSBÜK Başkanı Cahit Nakıboğlu ise, toplantı sonrası yaptığı açıklamada; "Ülkemiz ekonomisinin üretim üsleri olan OSB'lerimizin kanunla kurulmuş ortak platformu OSBÜK olarak, OSB'lerin daha etkin bir şekilde hizmet verebilmesi amacıyla her ay farklı bölgelerin OSB'lerini bir araya getirerek istişare toplantıları düzenledik. Toplantılarda OSB'lerin karşılaştıkları sorunlara ulaşarak gerekli organlarımızda analiz edip, çözüm yollarına ilişkin öneri ve değerlendirmelerimizi ilgili mercilere sunuyoruz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim