• BIST 10336.5
  • Altın 2400.893
  • Dolar 32.2647
  • Euro 34.6857
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

Çağlayan İki Yıllık İcraatlarını Anlattı

Çağlayan İki Yıllık İcraatlarını Anlattı
Bursa'nın Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, iki yıllık icraatlarını AK Parti teşkilatına anlattı.

Bursa'nın Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, iki yıllık icraatlarını AK Parti teşkilatına anlattı.

30 Mart 2014'de AK Parti'nin bütün kademeleri ile birlikte büyük bir seçim zaferi yaşadıklarını hatırlatan Çağlayan, "Teşkilat mensuplarımızla bundan sonraki dönemde de aynı şekilde bu aziz millete hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi.

Göreve geldiklerinde beklentilerin çok yüksek olduğunu bildiklerini anlatan Çağlayan, "O günkü belediyemizin 18 milyon TL'lik bir borcu, buna mukabil kapatılan belde belediyelerimizden toplam 24 milyon TL'lik bir borç yükü devraldık. Sadece sıkıntı bu olsa buna da razıydık. Göreve geldiğimizde bir önceki ay merkezi bütçeden Orhangazi Belediyesi'ne gelen pay 2 milyon 300 bin TL'ydi. Sonra bütünşehir uygulamasıyla bu pay 700 bin TL'ye düştü. Bir anda gelir 3,5 kat azaldı. Önemli gelir kalemlerimiz de yasa gereği Büyükşehir Belediyesi'ne aktarıldı. Dolayısıyla bir taraftan borç yükü, diğer taraftan gelirlerin düşüklüğü ilk başlarda biraz canımızı sıksa da, gerçekler bu dedik ve işe koyulduk. Nüfusumuz 54 bindi. Sonrasında 80 binlik bir nüfusa hizmet veriyoruz. 6 mahalleye hizmet verirken, şu anda 31 mahalleye hizmet veriyoruz. Bu alan genişlemesi ile birlikte işimizin güçleştiğini de zaman içinde fark etmeye başladık. Ama bu bizi asla yıldırmadı. Kapanan belde belediyelerinden 64 arkadaşımız da Orhangazi Belediyesi kadrosuna dahil edildi" dedi.

Çağlayan, "Göreve geldiğimizde alt yapı çalışmalarında ortalama yüzde 50'lik bir çalışma yapılabilmişti. Hepimiz hatırlayacağız şehrin her tarafı savaş alanı gibi, her tarafı kazılmış, 1 metrekare dahi kapatılan, asfalt ya da parke taşı döşenen nokta. 2 yıllık dönem içerisinde büyük bir asfalt ve parke hamlesi başlattık. Orhangazi Belediyesi 123 yıllık bir belediye. 123 yılda Orhangazi'de bütün belediye başkanlarımız ne kadar asfalt yaptılarsa, biz 2 yılda bunların tamamını yaptık" dedi.

Başkan Neşet Çağlayan, daha sonra slayt eşliğinde 2 yıllık dönemde hem merkez ilçelerde hem de dış mahallelerde yapılan hizmetleri anlattı.

Çağlayan İki Yıllık İcraatlarını Anlattı

Çağlayan İki Yıllık İcraatlarını Anlattı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim