• BIST 9902.07
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Büyükşehir’in Teknoloji Desteği, Öğrencilerin Hayallerini Değiştirdi

Büyükşehir’in Teknoloji Desteği, Öğrencilerin Hayallerini Değiştirdi
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin eğitime verdiği destekle dağıtılan tablet ve bilgisayarlar, öğrencilerin gelecek hayallerini daha da büyütüyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin eğitime verdiği destekle dağıtılan tablet ve bilgisayarlar, öğrencilerin gelecek hayallerini daha da büyütüyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından öğrencilere dağıtılan binlerce tablet ve bilgisayarlar, ketteki eğitime olumlu katkılar sunuyor. Tabletlerden alan öğrenciler, eğitimlerde başarı oranlarını yükselterek gelecek hedeflerini daha da büyütüyor. Dağıtılan 200 bine yakın tablet ve bilgisayardan birine 2010 yılında 6. sınıftayken sahip olan Aysel Özüsalıç, mezun olamak için gün saydığı lise son sınıfta, hazırlandığı üniversite sınavları için genetik mühendisliği hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor.

BİR TABLET HAYATINI DEĞİŞTİRDİ

2010 yılında Derince'nin İshakçılar Köyü'nde 6. sınıf öğrencisi olan Aysel Özüsalıç, bilgisayarına kavuştuğu gün, törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun sözlerinden de etkilenerek eğitim hediyesini derslerindeki verimi arttırmak için kullandı. Teknolojik desteklerle derslerinde daha da başarılı olmaya başladığını ifade eden Özüsalıç, hazırlandığı üniversite sınavlarında, genetik mühendisi olmak istiyor.

"HEDİYE BİLGİSAYAR İLE DERSLERİMİ PEKİŞTİRDİM"

Derince'nin İshakçılar köyünde okurken, Büyükşehir'den aldığı bilgisayar ile eğitim hayatının değiştiğini söyleyen Aysel Özüsalıç, başarısını Körfez Orhangazi Anadolu Lisesi'ni kazanarak kanıtladığını dile getirdi. Özüsalıç, "Büyükşehir Belediyesi'nin hediye ettiği tablet bilgisayar benim ufkumu genişletti. İmkanlarımız kısıtlıydı. Köydeki evimden 15 dakika yürüyerek servise ulaşıp, okuluma gidiyordum her gün. Ailemin de imkanları kısıtlıydı. Büyükşehir Belediyesi'nin bize verdiği bilgisayar benim için büyük bir teşvik oldu. Derslerimdeki eksiklerimi tamamlama fırsatı doğdu. Bazı konuları evimdeki bilgisayarla internetten izleyip pekiştirmeye başladım. Geleceğe yönelik planlarım kesinleşmeye başladı. Her şeyden haberdar olmaya başladık. Teknoloji ile iç içe olunca anlayamadığım konuları en iyi şekilde öğrendim" dedi.

"GENETİK MÜHENDİSLİĞİNİ KAZANMAK İSTİYORUM"

Öğrencilere gereken fırsatlar verilirse başarının da gelebildiğini ifade eden Aysel, "Büyükşehir Belediyesi'nin Kocaeli'de hayata geçirdiği bu hizmet benim gibi birçok öğrenciye fırsat sundu ve başarıyı yakalamasını sağladı. Zor şartlar altında eğitimimi sürdürürken Körfez Orhangazi Anadolu Lisesi'ni kazandım. Öğretmenlerim benden çok memnun. İleride inşallah Genetik Mühendisliği bölümünde okumak istiyorum" diye konuştu.

"ÜNİVERSİTE SINAVINDA DERECE BEKLİYORUZ"

Körfez Orhangazi Anadolu Lisesi Müdürü Murat Şendoğan da, Aysel'in okulda en başarılı öğrenciler arasında olduğunu dile getirdi. Şendoğan, "Okulumuzu temsil eden, bilgi yarışmalarına sürekli dahil olan bir öğrencimiz Aysel. Biz kendisini önümüzdeki sene üniversiteyi kazanabilecek öğrenciler arasında görüyoruz. Bu sene yapılan deneme sınavlarında okulda ilk üçe giren bir öğrencimiz. Son yapılan deneme sınavında Kocaeli genelinde ilk 50'nin arasına girdi. Üniversite sınavında derece alabilecek kapasitesi var. Umarım hedefi olan Genetik Mühendisliğini kazanır. Meslek hayatındaki başarısı ile de bizi gururlandırır" ifadelerini kullandı.

BU YIL DA 27 BİN 180 ÖĞRENCİ

Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kocaeli'deki tüm 6. sınıfta okuyan öğrencilere yönelik hayata geçirilen tablet bilgisayar dağıtımında yedinci seneye girildi. Bu sene 27 bin 180 öğrencinin tablet bilgisayarlarına kavuşacağı örnek çalışmadan 2016 yılı ile birlikte 189 bin 761 öğrenci yararlanmış olacak.

Büyükşehir’in Teknoloji Desteği, Öğrencilerin Hayallerini Değiştirdi

Büyükşehir’in Teknoloji Desteği, Öğrencilerin Hayallerini Değiştirdi

Büyükşehir’in Teknoloji Desteği, Öğrencilerin Hayallerini Değiştirdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim