• BIST 10336.5
  • Altın 2400.893
  • Dolar 32.2647
  • Euro 34.6857
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Büyükşehir’in Spor Özel Yetenek Kursları Başladı

Büyükşehir’in Spor Özel Yetenek Kursları Başladı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin lise ve üniversitelerin spor bölümlerine hazırlanan gençler için büyük fırsat olan Spor Özel Yetenek Kursları başladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin lise ve üniversitelerin spor bölümlerine hazırlanan gençler için büyük fırsat olan Spor Özel Yetenek Kursları başladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin geçen yıl başlattığı ve çok sayıda gence spor özel yetenek sınavlarıyla lise ve üniversite kapılarına açan Ücretsiz Spor Özel Yetenek Kursları bu yılki derslerine başladı. Bu yılki kurslara geçen yıl olduğunu gibi yine çok sayıda genç başvuru yaptı. Ön elemenin ardından kurslara kabul edilen gençler, uzman eğitmenler gözetimindeki derslere büyük bir azimle devam ediyor. Spor özel yetenek sınavıyla öğrenci kabul eden Spor Lisesi, Polis Meslek Yüksek Okulu, Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu ve Askeri Liseler, haziran ve eylül aylarında sınavlarını gerçekleştirecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi geçen yıl aldığı bir kararla eğitim alanında gençler için önemli bir hizmet gerçekleştirdi. Spor özel yetenek sınavıyla öğrenci kabul edilen lise ve üniversitelerin spor bölümlerine öğrenci hazırlamak için ücretsiz kurs açan Büyükşehir Belediyesi'nin bu hamlesiyle geçen yıl onlarca gencin hayatı değişti. Bu kurslarda sınavlara hazırlanan gençler aldıkları eğitim sayesinde istedikleri lise ve üniversiteye girmeyi başardı. Gençler sınavları kazanmanın yanı sıra ayrıca elde ettikleri derecelerle aldıkları eğitiminin kalitesini gözler önüne serdi.

Büyükşehir Belediyesi geçen yıl büyük ilgi gören ücretsiz spor özel yetenek kurslarını bu yıl da devam ettirme kararı aldı. Başvuruları değerlendirilen öğrenciler yapılan ön elemenin ardından derslere başladı. Kurslar iki etap halinde gerçekleştiriliyor. Kursların ilk etabında aday öğrencilere kuvvet, dayanıklılık ve sürat egzersizleri yaptırılıyor. İsmet Paşa Stadyumu'nda gerçekleştirilen birinci etap dersleri yaklaşık 1 buçuk ay sürecek.

Bu etabın tamamlanmasının ardından öğrenciler Büyükşehir Belediyesi'ne ait 50. Yıl Spor Salonu'ndaki ikinci etap derslerine başlayacak. Büyükşehir Belediyesi söz konusu spor salonunu öğrencilerin gireceği sınav parkurlarının birebir benzeri olarak dizayn etti.

Sınav parkurlarının birebir orandaki ölçüleri fotosel eşliğinde derecelendirildi. Böylece öğrenciler sınava girerken parkur konusundaki sorunu aşmış olacak. Burada da sınav parkurlarına yönelik teknik antrenmanlar kapsamında branş ve parça çalışmaları yaptırılacak.

Büyükşehir Belediyesi ücretsiz spor özel yetenek kurslarına katılan öğrencilerin sağlıklarını da yakın markaja aldı. Bu çerçevede kursa gelen gençler için uzman eğitmenler tarafından bir diyet programı belirlendi. Bunun yanı sıra yine uzman eğitmenler tarafından öğrencilere mental antrenman adı taşıyan moral motivasyon çalışması yaptırılıyor. Söz konusu çalışma öğrencinin sınav anındaki başarısında önemli rol oynuyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim