• BIST 8890.43
  • Altın 2239.539
  • Dolar 32.3365
  • Euro 35.1002
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Büyükşehir’den ev tadında iftar sofraları

Büyükşehir’den ev tadında iftar sofraları
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin geleneksel hale gelen ramazan iftar çadırları, bu yıl da ev tadında dev sofraların kurulduğu, binlerce Başkentlinin buluştuğu,...

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin geleneksel hale gelen ramazan iftar çadırları, bu yıl da ev tadında dev sofraların kurulduğu, binlerce Başkentlinin buluştuğu, birlikte oruç açtığı adresler oluyor.

Başkent'in 9 ayrı noktasında kurulan iftar çadırlarının ikinci gün menüsü, yine EGO'nun mutfaklarında hazırlanan ezogelin çorba, çiftlik kebabı, pilav ve yoğurt oldu.

Başkentlilerin, aileleriyle, dost ve arkadaşlarıyla geldiği iftar çadırları, Ramazan ayının 2. gününde de doldu taştı. İftar saatinin yaklaşmasıyla birlikte çadırlar önünde uzun kuyruklar oluşturan Başkentliler, sırayla yemeklerini aldılar, özenle hazırlanmış sofralarda yerlerini oturup, televizyonda iftar saatini beklediler. Sıcak sohbetlerin edildiği sofralarda, iftar saatinin gelmesiyle birlikte 4 çeşit yemekle oruçlarını açan Başkentliler, hep birlikte dua ettiler.

Büyükşehir Belediyesi'nin 9 noktadaki Ramazan çadırları, bu özel ay boyunca hizmet vermeye devam edecek. Ayrıca Ramazan ayına özel etkinliklerle dolu programlar da 30 Mayıs Salı günü Altınpark'ta başlayacak. Etkinlikler kapsamında; Türkiye'nin el yazması en büyük Kuran-ı Kerim'i, Kanuni Sultan Süleyman'ın Kabe'ye yaptırdığı Kapı, Osmanlı dönemi Kabe örtüleri, hat sanatı eserleri olmak üzere pek çok kutsal emanet, Altınpark'ta sergilenecek. Ayrıca konserler, tiyatro ve kukla gösterileri gibi etkinliklerin yanı sıra çocuklar için eğlence atölyeleri, çocuk oyun alanları da yine Altınpark'ta yarından itibaren Başkentlileri ağırlamaya başlayacak.

Başkentlilerden Büyükşehir'e teşekkür

Dev iftar soflarında Ramazan ayının manevi ruhuna uygun şekilde bir araya gelerek, hep beraber aynı sofrada oruç açma ayrıcalığını yaşayan Başkentliler, Büyükşehir Belediyesi'ne iftar çadırları için teşekkür ettiler. Vatandaşlardan bazıları, görüşlerini şöyle dile getirdiler:

Ahmet İpek (27-işçi): "7 yıldır Sincan'da oturuyorum. Her yıl mutlaka bu iftar çadırlarına geliyorum. Çok güzel buluyorum. Başkanımıza da çok teşekkür ediyorum. Yemekler harika. Herkesin gelmesini tavsiye ediyorum."

Alican Taş (19-öğrenci): "Küçüklüğümden beri Sincan'dayım ve başladığından beri bu çadırlara mutlaka geliyorum. Yemekler 10 numara, 5 yıldız. Başkanımız Melih Gökçek'e çok teşekkür ediyorum, kendisi bir baş tacı."

Büyükşehir’den ev tadında iftar sofraları

Büyükşehir’den ev tadında iftar sofraları

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim