• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Büyükşehir’den Cezaevine Yönelik Destek Protokolü

Büyükşehir’den Cezaevine Yönelik Destek Protokolü
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan arasında Konya E Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki hükümlü ve tutuklulara...

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan arasında Konya E Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki hükümlü ve tutuklulara yönelik rehabilitasyon ve topluma kazandırılma süreçlerine destek protokolü imzalandı.

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Cumhuriyet Başsavcılığı arasında Konya E Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki mevcut hükümlü-tutuklu çocuk ve gençlere psikolojik destek sağlayarak sosyal, kültürel, sanatsal etkinlikler yoluyla onların rehabilitasyon ve topluma kazandırılma süreçlerine destek amacıyla protokol imzalandı.

Protokol imza programında konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Medeniyet Okulu kapsamında öğrencilere yönelik kitlesel eğitim projesini hayata geçirdiklerini hatırlattı. Protokol ile cezaevinde kalanların da bu kapsamda değerlendirilmesini, aynı zamanda yargılamanın ıslah edici ve eğitici özelliğine katkı yapılmasını amaçladıklarını kaydeden Başkan Akyürek, yapılan çalışmanın diğer infaz kurumları açısından da örnek oluşturduğunu söyledi. Başkan Akyürek, bu alanda işbirliğine hazır olduklarını belirterek, çalışmada emeği geçen herkese teşekkür etti.

BİN 400 KİŞİ YARARLANACAK

Konya Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan da, gıpta ile izledikleri Medeniyet Okulu Projesi'ne Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan tutuklu ve hükümlülerin dahil edilmesi sebebiyle son derece mutlu olduğunu ifade ederek, sevgi, saygı, barış, ahlak gibi dünyayı aydınlatan değerlerin tutuklu ve hükümlülerin vicdanlarında gelişmeye, değişmeye yol açacağına inandıklarını dile getirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'e teşekkür eden Tezcan, programdan ceza infaz kurumundaki bin 400 çocuk, kadın, erkek tutuklu ve hükümlünün yararlanacağını vurguladı.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile Konya Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, işbirliği protokolüne imza attı. Konya Büyükşehir Belediyesi Medeniyet Okulu Projesi kapsamında Konya E Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki hükümlü ve tutuklular ile adliye personeline yönelik eğitici konferanslar, Mesnevi sohbetleri ve tiyatro gösterisi gibi faaliyetler düzenlenecek.

Büyükşehir’den Cezaevine Yönelik Destek Protokolü

Büyükşehir’den Cezaevine Yönelik Destek Protokolü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim