• BIST 9885.87
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

Büyükşehirden Ağaç Kesimi İddialarına Yanıt

Büyükşehirden Ağaç Kesimi İddialarına Yanıt
Manisa Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanı Bahadır Belek yerel bir gazetede çıkan "Reklam için Ağaç Katliamı İddiası" başlıklı...

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanı Bahadır Belek yerel bir gazetede çıkan "Reklam için Ağaç Katliamı İddiası" başlıklı haberin asılsız ve gerçeklerden uzak olduğunu söyledi. Muradiye yolu üzerindeki palmiye ağaçlarının kuruduğu için yerlerinden söküldüğünü dile getiren Belek, sökülen palmiye ağaçlarının yerine mayıs ayı içinde daha büyük ve sağlıklı palmiye ağaçlarının dikileceğini ve söz konusu reklam panolarının geçtiğimiz yıl yerleştirildiğini belirtti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan basın açıklamasında Büyükşehir Belediyesi'ne ait reklam panolarının 2015 yılının mayıs ayı içerisinde yapıldığı ve palmiye ağaçlarının reklam panoları için değil kuruması nedeniyle söküldüğü belirtildi. Sökülen palmiye ağaçlarının yerine ise mayıs ayında daha sağlıklarının ve büyüklerinin dikileceği açıklandı.

Manisa'da yayınlanan yerel bir gazetede palmiye ağaçlarının reklam panosu için kesildiğini iddia ederek Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne haksız ithamlarda bulunulduğunu belirten Kent Estetiği Daire Başkanı Bahadır Belek, "1 Nisan 2016 Cuma günü yerel bir gazetede yayınlanan "Reklam için Ağaç Katliamı İddiası" başlıklı haber, asılsız kaynaklara dayandırılarak yayınlanmış olup söz konusu panolar haberde bahsedildiği gibi palmiyelerin sökümüyle eş zamanlı yapılmamıştır. Reklam panoları, 2015 yılı Mayıs ayı içerisinde yani bir yıl önce yapıldı. Pano için kesildiği iddia edilen palmiyelerin pano ile hiçbir alakası olmayıp Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı'nın il genelindeki çalışmaları kapsamında tamamen kurudukları için sökülmüştür. Palmiyelerin kesimi değil söküm işlemi gerçekleştirilmiştir. Sökülen palmiyelerin yerine ise 2016 Mayıs ayı içerisinde daha büyük ve sağlıklıları dikilecektir" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim