• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 15 °C

Büyükşehirden 250 Beyaz Baston

Büyükşehirden 250 Beyaz Baston
Manisa Büyükşehir Belediyesi kamuoyunda farkındalık yaratmak ve görme engellilerin sorunlarını duyurmak amacıyla kutlanan Beyaz Baston Körler Haftası...

Manisa Büyükşehir Belediyesi kamuoyunda farkındalık yaratmak ve görme engellilerin sorunlarını duyurmak amacıyla kutlanan Beyaz Baston Körler Haftası dolayısıyla seminer düzenledi. Seminerde, Büyükşehir Belediyesi Altı Nokta Körler Derneği'ne 250 adet beyaz baston bağışladı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşların engellilikle ilgili farkındalığının artırılması ve engellilerin kendi haklarının bilincine varması amacıyla her yıl 7-14 Ocak tarihleri arasında düzenlenen Beyaz Baston Haftası dolayısıyla bir seminer düzenlendi. Seminere, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Yaşar Coşkun, Sosyal Hizmetler ve Engelliler Şube Müdürü Nuray Çevirmeci, Kent Konseyi Şube Müdürü Sevil Şekercioğlu, MHP Yunusemre Belediye Meclis Üyesi Seher Baydar, Yunusemre Belediye Atatürk Gençlik Merkezi Sorumlusu Duygu Karataş, Altı Nokta Körler Derneği Genel Merkezi Manisa Temsilcisi Hüseyin Pehlivan, Altın Nokta Körler Derneği Manisa Şube Başkanı Arif Zengin, dernek üyeleri Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğünden yetkili polisler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını gerçekleştiren Altın Nokta Körler Derneği Manisa Şube Başkanı Arif Zengin, engellilik sorununun iyi bilinmesi gerektiğine dikkat çekti. Zengin, engelli bireylerin eğitimden faydalanması için herkese büyük görevler düştüğünü ve engelli bireylerin sorunlarının çözümünde toplumun dayanışma içerisinde olması gerektiğine vurgu yaparak tüm kurumların desteklerini istedi.

PEHLİVAN; BÜYÜKŞEHİR HER ZAMAN YANIMIZDA

Engelli vatandaşların, her zaman ve hayatın her alanında yaşamış olduğu sorunlara değinen Altı Nokta Körler Derneği Genel Merkez Temsilcisi Hüseyin Pehlivan, Büyükşehir Belediyesi'nin derneğe bağışladığı 250 adet beyaz bastonun Manisa genelindeki tüm dernek üyelerine verileceğini belirtti. Pehlivan, başta Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün olmak üzere Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

USTAMEHMETOĞLU; DESTEKLERİMİZ DEVAM EDECEK

Zengin ve Pehlivan'ın konuşmalarının ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu kürsüye davet edildi. Ustamehmetoğlu, engelli bireylerin toplumla bütünleşmesini sağlayan her türlü hizmeti verdiklerini söyledi. Büyükşehir Belediyesi'nin Manisa'daki sivil toplum kuruluşlarını sürekli desteklediğini sözlerine ekleyen Ustamehmetoğlu, il genelinde düzenlenen tiyatro gösterilerinden elde edilen gelirleri de bağışladıklarını ifade etti.

COŞKUN; BERABER YAŞAMAKTAN DOLAYI MUTLUYUZ

Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Yaşar Coşkun da etkinlikte bir konuşma gerçekleştirerek şunları söyledi: "Engelli bireylerin yaşam standartlarını yükseltmek için büyük bir sorumluluk içerisindeyiz. Engelli kardeşlerimizin hayatın içerisinde nasıl mücadele ettiklerini bir eğitimci olarak çok iyi biliyorum. Büyükşehir Belediyemiz, kültürel ve sosyal anlamda çok önemli adımlar atıyor ve bu mücadeleye her geçen gün daha fazla destek veriyor."

Büyükşehirden 250 Beyaz Baston

Büyükşehirden 250 Beyaz Baston

Büyükşehirden 250 Beyaz Baston

Büyükşehirden 250 Beyaz Baston

Büyükşehirden 250 Beyaz Baston

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim