• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 18 °C

Büyükşehir Desteğiyle Menopoz Okulu Açılıyor

Büyükşehir Desteğiyle Menopoz Okulu Açılıyor
Kadın Sağlığı ve Farkındalık Eğitimleri kapsamında Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi Sağlık Komisyonu Başkanı Serap Sezer Tenikeci, söz konusu iş...

Kadın Sağlığı ve Farkındalık Eğitimleri kapsamında Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi Sağlık Komisyonu Başkanı Serap Sezer Tenikeci, söz konusu iş birliğiyle 1 yıl boyunca Adana'da 15 ilçe kapsamında çalışmalara başlayacaklarını söyledi. Tenikeci, "Menopoz başta olmak üzere, kadınsal kanser türleri, psikolojik destek, sağlıklı beslenme ve gebelik eğitimleri gibi halk sağlığıyla ilgili eğitim programlarına hız kesmeden devam edeceğiz" dedi.

ÇÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Polat, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin içinde olduğu tüm projelere seve seve ve gönüllü olarak dahil olacaklarını ifade ederek, "Halk sağlığı ve bilgilendirme eğitimlerinin artması ile daha bilinçli, daha sağlıklı ve daha sosyal bir topluma adım atılacak. İş birliği protokolü bu anlamda çok önemli" diye konuştu.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ilçelerin tamamında gerçekleştirilecek çalışmaların toplum sağlığına olumlu katkı yapacağına inandığını belirterek, konuyla ilgili farkındalık oluşturmanın dahi önemli olduğuna vurgu yaptı.

5 hafta sürecek Menopoz Okulu, pilot bölge olarak Çukurova İlçesi Güzelyalı Mahallesi'nde başlayacak. Cumhuriyet Parkı Okuma Salonu'nda gerçekleştirilecek eğitimler sonunda katılımcı kadınlara sertifikaları verilecek.

Protokol törenine Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Dekan Prof. Dr. Sait Polat, Doç. Dr. Evsen Nazik, Öğretim Görevlisi Dr. Ebru Gözüyeşil, Adana Kent Konseyi Sağlık Komisyonu Başkanı Serap Sezer Tenikeci ile Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Zeynep Cennet Ünal katıldı.

Büyükşehir Desteğiyle Menopoz Okulu Açılıyor

Büyükşehir Desteğiyle Menopoz Okulu Açılıyor

Büyükşehir Desteğiyle Menopoz Okulu Açılıyor

Büyükşehir Desteğiyle Menopoz Okulu Açılıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim