• BIST 10336.5
  • Altın 2400.893
  • Dolar 32.2647
  • Euro 34.6857
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 14 °C

Büyükşehir Belediyesi, Karla Mücadeleye Hazır

Büyükşehir Belediyesi, Karla Mücadeleye Hazır
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün Türkiye için yaptığı kar yağışı ve don uyarısının ardından harekete geçen Malatya Büyükşehir Belediyesi, karla...

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün Türkiye için yaptığı kar yağışı ve don uyarısının ardından harekete geçen Malatya Büyükşehir Belediyesi, karla mücadele kapsamında bir dizi tedbirler aldı.

Sahada yapılacak çalışmalarla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi AYKOME Bilgi Merkezi'nin başkanlığında karla mücadele toplantısı yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar'ın başkanlık ettiği toplantıya ayrıca, ilçe belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesinde görevli daire başkanları, şube müdürleri ile kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı. Yoğun kar yağışı ihtimaline karşı alınacak tedbirlerle, sahada yapılacak çalışmaların görüşüldüğü toplantıda konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar, karla mücadele için tüm hazırlıkları yaptıklarını söyledi. Yağışlı havanın Türkiye'nin Doğu'suna doğru ilerleyeceğine yönelik meteorolojiden raporlar aldıklarını ifade eden Sarılar, "Kar yağışında vatandaşlarımızı mağdur etmeden sorunları çözmek bizim görevimiz. Geçen sene ilçe belediyeler ve kamu kuruluşlarımızla güzel saha çalışmaları yaptık. Her hangi bir mağduriyete mahal vermedik. Bu senede başarılı bir performans ortaya koyacağımızdan hiç şüphem yok" diye konuştu.

5 BİN TON TUZ ALINDI

Her türlü planlamaları yaptıklarını vurgulayan Sarılar, kimin nerede hangi görevleri yapacağının belli olduğunu aktardı. Sarılar, "Sahada toplam 103 ekip, 875 personel, 232 de araç ve iş makinesi olacak. 5 bin ton tuz aldık. Kaldırımlarımız için de 40 ton sölüsyon hazırladık. İlçe belediyelerimize yine her türlü desteği sağlayacağız. Bu yıl araç filosuna kattığımız 3 yeni kar savurma aracı yoğun yağışın olduğu bölgelerde kullanılacak. 11 tuzlama aracı kent merkezimizde hiç durmadan çalışacak. Malatyalı hemşehrilerimizden ricamız kırsal mahallerde yaşayan hastalarını kent merkezine getirmeleridir. Bu tür durumlarda geceli-gündüzlü her türlü çağrıya gidiyoruz. Fakat yolu açmak saatler alabiliyor" şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi, Karla Mücadeleye Hazır

Büyükşehir Belediyesi, Karla Mücadeleye Hazır

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim