• BIST 9923.41
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 25 °C

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, iddialara cevap verdi

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, iddialara cevap verdi
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, şehir içi ulaşımında kullanılan Kullan-At kartların kendi matbaasında basıldığı yönündeki iddiaları...

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, şehir içi ulaşımında kullanılan Kullan-At kartların kendi matbaasında basıldığı yönündeki iddiaları sert bir şekilde yalanladı. Ortaya atılan iddiaların iftira olduğunu dile getiren Türel, "Bu kadar adice iftirayı şerefsizler ve adiler yapar. Bunu yapanlar bunu yazanlar şerefsizdir. Yazdıranlar da alçaktır. Mücadelemi hukuk nezdinde sürdüreceğim" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Mart Ayı olağan meclisi Antalya Su ve Atık Su İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel başkanlığında meclis başkanları ve meclis üyelerinin katılımıyla 172 maddeyi görüşmek üzere toplandı. Gündem sonrası söz alan parti grup sözcüleri 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı. Gündem dışı konuşmalarda söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Haziran ayında yeni meclise geçileceğinin müjdesini verdi. Yeni mecliste parmak izi ile oy kullanılacağını açıklayan Türel, bu yolla kimsenin başkasının yerine oy kullanamayacağını kaydetti.

"KADIN ERKEK EŞİT DEĞİLDİR"

Yarın kutlanacak olan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile de konuşan Türel, "Kadın erkek eşit değildir. Kadınlar erkeklerin bir adım önündedir. Kadına el kaldıranlar zavallı olanlardır" dedi. Antalya'nın turizmde ve tarımda değerlendirilmesi gereken konular olduğunu belirten Türel, "Bakanlarımız ile durumu değerlendiriyoruz. Elbette domateste sıkıntı var. İhracatta olan sıkıntılar dolayısı ile bunlar söz konusudur. Bu sıkıntılar milli bir meseledir. Yeni bir turizm atağına geçiyoruz. Yarın yurt dışına giderek çeşitli temaslarda bulunacağız. Antalya'nın önemini anlatacağım. Dünya Turizm Örgütü Başkanı ile bir görüşmemiz olacak. Özellikle Rus turiste yapılan baskıyı başkan ile paylaşacağız. Türkiye'ye gelmek isteyen Rus turistlere Rusya hükümeti tarafından baskı uygulandığı görülüyor" dedi.

"YAPANLAR ALÇAKTIR"

Antalya'da geçtiğimiz ay uygulamaya konulan Akıllı Kart konusunda da konuşan Türel, bu konuda kendisi hakkında ortaya atılan iddialara sert bir dille cevap verdi. Türel, "İnternet üzerinden bankaların aldığı bir komisyon var. Bu ücreti belediye değil bankalar alıyor. Komisyonun alınmamasını istedik. Bundan sonra komisyon kesilmeyecek. Bu Kullan-At Kartlarının benim şahsıma ait bir matbaada basıldığına yönelik iddia ortaya atıldı. Birazcık bu konuları araştırmış olsalardı bu kartların Türkiye'de basılmadığını görürdü. Türkiye'de bu kartları basan makine yok. Geçmişte de benzer iftiralara uğradım. Bana firmanın gizli ortağı dediler. Şimdi vatandaşın parasını almak için ben mücadele ediyorum. Bu kadar adice iftirayı şerefsizler ve adiler yapar. Bunu yapanlar bunu yazanlar şerefsizdir. Yazdıranlar da alçaktır. Mücadelemi hukuk nezdinde sürdüreceğim" şeklinde konuştu.

"DÜŞMANI İÇİNİZDE ARAYIN"

Muhalefet partileri meclis üyelerinin "iddiaları ortaya atan kim" sorusunu da cevap veren Türel, "Düşmanı içinizde arayın. Benim gibi masum bir insanda suç aramayın. Ben perde arkasında siyaset yapmam, halkımın önünde konuşurum "dedi. Son günlerde Bababurnu üzerinden yürüyen tartışmalara da değinen Türel, "Antalya'nın en güzide yerinde böyle bir işletmenin olması kabul edilebilir değil. İlgili bakanlığın planına Muratpaşa Belediyesi tarafından itiraz edilmedi. Bazı odalar ve sivil toplum kuruluşları bu konuda duyarlılık göstermedi. Sizin dava açacak olmanız beni mutlu etti. Burada bir mücadele vereceksek hep birlikte verelim. Burasını ranta teslim etmeyelim. Birlikte ne gerekiyorsa verelim" dedi.

MHP'DEN DOMATES KRİZİNE ÖNERİ

Mecliste üçüncü sırada söz alan MHP Grup Sözcüsü Selçuk Senirli, Rusya ile yaşanılan uçak krizi sonrası turizmin tehlike sinyalleri verdiğini ifade ederek, "Turizmde yüzde 40 daralma beklendiği söyleniyor. Her 2 kişiden birinin işsiz kalacağı iddia ediliyor. İşsizliğin ve aşsızlığın oluşturacağı çöküntüyü asayiş olaylarında artışa neden olacaktır. Domates üreticilerimiz zor durumdadır. Çiftçilerimizin sorunları çözülmelidir. Aklımız başımıza domates yiyince mi gelecek. Antalya acil afet bölgesi ilan edilmelidir. Gerekirse domatesleri biz alalım" önerisinde bulundu.

ÖNDER'DEN İDDALARA CEVAP

Ak Parti Konyaaltı ve Büyükşehir Meclis Üyesi Önder Önen bir gazetede yer alan "Sit Alanına Kaçak İnşaat" haberi ile ilgili iddialara cevap verdi. Konu ile ilgili Kemer Belediye Başkanı ile görüştüğünü aktaran Önen, "Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül'den bu bölgede nasıl bir çalışma yapılacağı konusunda bilgi aldım. Biz kanunlara itaat ederiz dedim. Kaçak inşaat haberleri varmış diyorlar. Mühürlenen alan bize ait değil. Araştırmadan böyle haberler yapılıyor. Abdestimden şüphem yok. Kırmızı ışıkta geçersem bile bunun hesabını sorabilirler" diye konuştu.

MİNYATÜRKPARK BÜYÜKŞEHİR'DE

172 maddenin görüşüldüğü mecliste Konyaaltı sahili düzenleme projesi kapsamında, Minyatür Kent Park alanı (Minicity) ile Bakı Tepesinin ve Akdeniz Parkının bulunduğu alanın Büyükşehir Belediyesine teslim edilmesi yönündeki rapor Ak Partili meclis üyelerinin oyları ile kabul edildi. Meclis ek meclis yapılmak üzere tatil edildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kullan-at Kartların Kendi Matbaasında Basıldığı İddialarına Mecliste Cevap Verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kullan-at Kartların Kendi Matbaasında Basıldığı İddialarına Mecliste Cevap Verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kullan-at Kartların Kendi Matbaasında Basıldığı İddialarına Mecliste Cevap Verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kullan-at Kartların Kendi Matbaasında Basıldığı İddialarına Mecliste Cevap Verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kullan-at Kartların Kendi Matbaasında Basıldığı İddialarına Mecliste Cevap Verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim