• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 17 °C

Büyükekşi: TİM Tasarım Merkezleri kurulacak

Büyükekşi: TİM Tasarım Merkezleri kurulacak
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, tasarımın ekonomi adına önemine işaret ederek, "TİM olarak önümüzdeki dönemde Tasarım...

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, tasarımın ekonomi adına önemine işaret ederek, "TİM olarak önümüzdeki dönemde Tasarım merkezleri kuracağız." dedi.

Mücevher İhracatçıları Birliği tarafından bu sene sekizincisi tertip edilen AJUR Mücevher Takı Tasarımı Yarışması finali ile sonra erdi. Wow Hotel'de yapılan organizasyonda Lübnanlı ünlü sanatçı Haifa Wehbe de sahne aldı.

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, etkinlikte yaptığı konuşmada, inovasyon, Ar-Ge, tasarım ve markalaşmanın Türkiye'nin hedeflerinin anahtarı olduğuna temas ederek, bu sektörlerin başında da mücevherin geldiğini anlattı. Büyükekşi, sözlerine şöyle devam etti:

"Ülkemizde tasarıma verilen değer sürekli artıyor. Hükümetimizce gerçekleştirilen Ar-Ge Reformu kapsamında; Tasarım Merkezleri'nin Ar-Ge Merkezleri'ne sağlanan desteklerden yararlandırılması gibi, tasarım faaliyetlerini destekleyici unsurlar bulunuyor… Ayrıca, biz de TİM olarak önümüzdeki dönemde Tasarım merkezleri kuracağız. Bu çabalarla ülkemizi inovasyon ve tasarım konusunda hak ettiği noktalara taşıyacağız. Bu çabaların sonucu, inanıyorum ki Türk Mücevher Sektörü de uluslararası arenada önemli başarılar gerçekleştirecek."

Mücevherin üretim ve ihracat adına önemine de değinen Büyükekşi, "2015 yılında, Mücevher sektörü ihracatımız 2,6 milyar dolar oldu. Sektörümüzün 2023 yılında 12 milyar dolarlık İhracata ulaşma ve dünya pazar payını yüzde 1,6'ya yükseltme gibi ciddi hedefleri var." dedi. Bu hedeflere giden yolda inovasyon, Ar-Ge, tasarım ve markalaşmaya odaklanılması gerektiğini vurgulayan TİM Başkanı, "Üzerinde büyük bir önemle durduğumuz ve yakında lansmanını gerçekleştireceğimiz "2023 Türkiye İnovasyon Stratejisi'ne göre de mücevher sektöründe inovasyonun perakende, ürün tasarımı, markalaşma ve pazarlama odaklı gelişmesi öngörülüyor." şeklinde konuştu.

Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Ayhan Güner de mücevher sektörünü geleceğe taşımak için çalıştıklarını dile getirdi. Güner, sektörde tasarım sayesinde yaratılacak katma değer ile 12 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşacaklarını ve Türkiye'nin ihracatına katkı sağlayacaklarını ifade etti.

AJUR Mücevher Takı Tasarımı Yarışması çerçevesinde sektöre yaşamını adayan ve örnek olan isimlerden Sirun Sirunyan, Ardaş Arzuman ve Azmi Turan Tonyalı'ya geleneksel "Ustalara Saygı Ödülü" verildi. Ardından altın takı ve mücevher dallarında finale kalan tasarımlar bir defile ile konuklara takdim edildi.

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim