• BIST 9916.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Büyük İlgi Gören ‘Duruşma Başladı’

Büyük İlgi Gören ‘Duruşma Başladı’
Turgutlu Belediyesi Şehir Tiyatrosu, "Duruşma Başlıyor" adlı tiyatro oyunuyla Turgutlulu tiyatroseverlerin karşısına çıktı.

Turgutlu Belediyesi Şehir Tiyatrosu, "Duruşma Başlıyor" adlı tiyatro oyunuyla Turgutlulu tiyatroseverlerin karşısına çıktı. Büyük ilgi gören ve salonun dolu olması dolayısıyla izleme imkanı bulamayan tiyatroseverler için oyunun tekrar sahneleneceğini müjdeleyen Başkan Şirin, "Ekibimizi gönülden tebrik ediyorum. Muhteşem bir performansla bizlere ve tiyatroseverlere güzel bir akşam yaşattılar. İlçemiz sanatıyla kültürüyle de artık Manisa'da öne çıkan bir ilçe haline geldi" diyerek, oyunun daha fazla izleyene ulaşması için ekibin Turgutlu ile sınırlı kalmayacağını müjdeledi.

Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda sahnelenen oyuna Kaymakam Uğur Turan ve eşi Nihal Turan, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin ve eşi Bahar Şirin, oyun yazarı Avukat Cenap Güven, daire müdürleri ile yüzlerce tiyatrosever katıldı. Tiyatroseverlerin yoğun ilgi gösterdiği oyunda tüm koltuklar dolarken, onlarca tiyatrosever oyunu ayakta izleyerek oyunculara destek oldu. Oyun öncesi sahneye çıkan oyun yazarı Güven, 40 yıllık mesleki birikimini tiyatro gibi bir sanat dalıyla dile getirmek istediğini belirterek, oyunun Turgutlulu tiyatroseverlere sahnelenecek olmasının mutluluğunu yaşadığını belirtti. Güven'in ardından başlayan komedi türündeki tek perdelik oyun, izleyenlerin büyük beğenisini topladı. Duruşma sahnelerinde yaşanan diyaloglar gülmekten kırıp geçirirken, oyun akışı zaman zaman alkışlarla bölündü.

Oyun sonunda tüm oyuncular katılımcıları selamlarken, oyun yönetmeni Alpay Erdoğmuş sahneye çıkarak, "Yoğun bir çalışmanın ardından karşınızda olmak, bu akşam bu atmosferi yaşamak tüm ekibime büyük bir mutluluk. Bu anlamda en büyük destekçimiz değerli Belediye Başkanımız Turgay Şirin'e teşekkür ediyorum" dedi. Ardından sahneye çıkan Başkan Şirin de Turgutlu Belediyesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren, bu akşamki performanslarıyla da büyük başarıya imza attığından şüphe duymadığını ifade ettiği Şehir Tiyatrosu'nu tebrik etti. Başkan Şirin, "Bugün aramızda bulunma mutluluğunu bizlere yaşatan oyunumuzun yazarı, üstadımız, Avukat Cenap Güven'e teşekkür ediyorum. Kaleme alarak hayatımızdan bir kesiti tiyatro sahnesine taşıdığı ve oyun boyunca gülümsememize neden olduğu için kendisine ne kadar teşekkür etsem az. Bu akşam hukuk camiası içerisinde kimi zaman karşılaştığımız kimi zaman halkımızın bilmediği noktalara temas ettik. Gülümsemeye en çok ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde bir nebze olsun sanatın olağanüstü etkisini altına girdik" dedi.

OYUN TURGUTLU İLE SINIRLI KALMAYACAK

Turgutlu Belediyesi olarak sayılarını gün geçtikçe arttırdıkları kültür sanat faaliyetlerine son hızla devam edeceklerini söyleyen Başkan Şirin, "Bu akşam da bunun en güzel örneğini verdiğimizi düşünüyorum. Yoğun bir çalışma içerisinde olduklarına bizzat şahit olduğum ekibimiz, muhteşem bir performans sergilediler. Kendimizi adeta bir duruşma salonunda hissettik. Ve inanıyorum ki Turgutlu, tüm Manisa genelinde tiyatro ile de anılma noktasına gelmiştir. Duruşma Başladı ve Bitti. Sadece Turgutlu ile sınırlı kalmayacağımızı, bu yoğun talep üzerine oyunumuzu farklı tarihlerde de sahneleyeceğimizi şimdiden müjdelemiş olayım. Bu muhteşem performansın, bu anlamlı oyunun daha çok kişiye ulaşmasını temenni ediyor, bir kez daha değerli oyuncularımıza ve bu akşam bizleri yalnız bırakmayan siz değerli Turgutlu halkına teşekkür ediyorum" diyerek, oyun yazarı Güven ve yönetmen Erdoğmuş'a çiçek takdim etti. Sah

neye davet edilen Kaymakam Uğur Turan da oyunu büyük bir beğeniyle izlediğini ifade ederek, "Turgutlu çok şanslı bir ilçe. Türkiye'nin dört bir yanında görev yaptık, ancak görüyoruz ki Turgutlu Belediyesi gerçekten muhteşem bir ekibe sahip. Turgutlu'nun kültür ve sanatta da güzel bir değişim yaşaması memnuniyet verici. O açıdan tüm ekibe ve ekibi yalnız bırakmayan tüm tiyatroseverlere teşekkür ediyorum" dedi.

Büyük İlgi Gören ‘Duruşma Başladı’

Büyük İlgi Gören ‘Duruşma Başladı’

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim