• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 22 °C

Bursa’ya 5 Yıldızlı Öğrenci Yurdu

Bursa’ya 5 Yıldızlı Öğrenci Yurdu
Kredi Yurtlar Kurumu (KYK), Uludağ Üniversitesi (UÜ) Karacabey Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencilerinin kalabileceği modern bir yurt inşa ederek öğrenci...

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK), Uludağ Üniversitesi (UÜ) Karacabey Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencilerinin kalabileceği modern bir yurt inşa ederek öğrenci kabulüne başladı.

Tarım ve hayvancılık alanında Bursa'nın önemli ilçelerinden birisi olan Karacabey'de 1995 yılında eğitime başlayan UÜ Karacabey MYO, öğrencilere hem teorik hem de pratik eğitimlerin en kalitelisini vermeyi hedefliyor. Bu anlamda öğrencilere sosyal ve akademik alanda üst seviyede hizmet sunan okul yönetiminin girişimleri ile KYK tarafından beş yıldızlı otel konforunda bir yurt inşa edildi. Kız ve erkek öğrencilerin kalmaları için iki blok ve bir yönetim binası ile şeklinde yapılan yurtta öğrencilerin her türlü ihtiyacı düşünüldü. Okula 400 metre mesafede bulunan ve Nisan ayından itibaren öğrenci almaya başlayan yurt, 360 öğrenci kapasitesine sahip. Yurdun idari binasında yemekhane, kantin, seminer salonu ve idari birimler hizmet veriyor. Öğrencilerin konforu için her şeyin düşünüldüğü kız ve erkek bloklarında geniş öğrenci odaları, kütüphaneler, çamaşır ve ütü odaları, eğitim salonları bulunuyor. Spor yapmak isteyen öğrenciler için futbol ve basketbol sahalarının da bulunduğu yurtta, doğalgazlı ısıtma sistemleri ve güneş enerji panelleri yer alıyor. Dönem içinde açılmasına rağmen 70 öğrencinin kalmaya başladığı yurtlara başvurular halen devam ediyor.

UÜ Karacabey Okul Müdürü Prof. Dr. Mustafa Tayar, üniversite olarak yeni yapılan yurdun kendileri için de ayrı bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Yurdu Karacabey'e kazandıran Kredi Yurtlar Kurumu yetkililerine teşekkür eden Tayar, "Öğrencilerimiz için gerçekten büyük bir eksiklik giderilmiş oldu. En üst seviyede eğitim vermek ve mezunlarımızı sektöre hazır hale getirmek için ciddi çabalar veriyoruz. Eğitim kalitesi sadece çok iyi ders vermekle olmuyor. Bunu her açıdan mükemmel yapmak gerekiyor. Öğrencilerimize ders dışında sosyalleşmesi için de bu alanda imkan sağlamış oluyoruz" diye konuştu.

Bursa’ya 5 Yıldızlı Öğrenci Yurdu

Bursa’ya 5 Yıldızlı Öğrenci Yurdu

Bursa’ya 5 Yıldızlı Öğrenci Yurdu

Bursa’ya 5 Yıldızlı Öğrenci Yurdu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim