• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Bursa'dan yerli üretim için güçlü adım

Bursa'dan yerli üretim için güçlü adım
Ankara'da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve 2. Başkan Orgeneral Yaşar Güler ile görüşen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın...

Ankara'da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve 2. Başkan Orgeneral Yaşar Güler ile görüşen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın "savunma sanayiini ilgilendiren alanlarda" yapacağı muhtemel üretimlerle ilgili bilgi alışverişinde bulundu.

Almanya'da uçak fabrikası satın alan Bursalı sanayici Celal Gökçen ile birlikte ilk olarak Yüksek Askeri Şura (YAŞ) Üyesi Orgeneral Akın Öztürk ve Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'le bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'la da görüşerek savunma araçları üretiminde atılacak adımları konuştu.

Altepe, çok yakın bir zamanda Genelkurmay Başkanlığı'nın da desteğiyle Bursa'da savunma sanayiinde güçlü bir üretim atağının başlayacağını söyledi. Bu nedenle Ankara'ya geldiklerini ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ni muhtemel yatırımlar konusunda bilgilendirdiklerini kaydeden Altepe, "Ziyaret bu amaçla gerçekleşti. Komutanlarımızla gerekli tüm görüşmelerimizi yaptık. Savunma sanayii konusunda yapacağımız hamleler ve bu konudaki hazırlıklarımız kendilerine iletildi. Yine Bursa'nın uçak fabrikasıyla ilgili gerçekleştirdiği çalışmalar, Yunuseli Havaalanı, Bey Sarayı ve yeni ordueviyle ilgili hazırlıklar da görüşmelerde gündeme geldi. Tüm konularda güzel yaklaşımlar aldık." dedi.

Altepe, Bursa'da başlatılan yerli uçak üretiminin, özellikle de savunma sanayinin gelişmesine yönelik yatırım planlamasının Genelkurmay karargahınca önemsendiğini belirtti. Bu konuda atılan adımların devamı niteliğindeki hassasiyetin Ankara'da memnuniyet uyandırdığını vurgulayan Altepe, "İnşallah önümüzdeki dönemde Türkiye'nin yüz akı olacak çalışmalara imza atacağız. Yaptığımız görüşmeler oldukça olumlu. Atılacak adımların sonuçlarını hep birlikte görmüş olacağız." diye konuştu. Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim