• BIST 9932.26
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 25 °C

Bursa'da konaklayan turist sayısında artış

Bursa'da konaklayan turist sayısında artış
GÜMTOB Başkanı Beceren: - "Geçmiş senelerdeki doluluk oranımız yüzde 44-45 civarındaydı. Bu sene haziran ayı sonu itibariyle yüzde 49,49'a çıkmış durumdayız"

Güney Marmara Turistik Otel ve İşletmeciler Birliği Derneği (GÜMTOB) Başkanı Mehmet Haluk Beceren, Bursa'da turistik konaklama tesislerinin önceki yıllarda yüzde 44-45 olan doluluk oranının bu sene haziran ayı sonu itibarıyla yüzde 49,49'a çıktığını açıkladı.

Beceren, kentte bir otelde düzenlenen "Turizm Zirvesi"nde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün turistik tesislerin konaklama sayılarına ilişkin bilgi verdi.

Bu verilerin 2015 yılının haziran ayı sonuna kadar olan bölümünü kapsadığını belirten Beceren, "Geçmiş senelerdeki doluluk oranımız yüzde 44-45 civarındaydı. Bu sene haziran ayı sonu itibariyle yüzde 49,49'a çıkmış durumdayız. Yerli olarak haziran sonuna kadar 306 bin ziyaretçi almışız. Yabancı olarak da 110 bin ziyaretçi almışız. Toplamda 416 bin kişi otellerimizde konaklamış. Bu sayının içinde, acentelerin yurtdışından getirdiği ve kiralık evlerde kalan turistlerin konaklama sayıları yok" diye konuştu.

Zirve Koordinatörü Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Turizm Konsey Başkanı Hasan Eker de Bursa'daki turizm tansiyonunu en üst seviyede tutmayı çok önemsediklerini vurguladı.

Kent merkezinde, önceden Arap zannedilen ancak Vanlı olduğu anlaşılan bir kişinin restoranda darbedilmesine değinen Eker, "Bu, münferit bir olay. Bursa'ya gelen tüm esnaf ve turistlerin mağdur olması anlamına gelmez. Bursa'ya gelen Arap turistler memnun. Bunu şehir dışından gelen acente yetkilileri de söylüyor" ifadesini kullandı. Eker, turistlere yönelik dolandırma ve şiddetin cezalarının artırılması gerektiğini savundu.

Kent içi otobüs ve otopark sorununa değinen Eker, Tophane, Yeşil, Emirsultan bölgesinde turist indirme ve bindirme peronları yapılmasını önerdi.

Eker, Uludağ'ın yaz turizmine açılması konusuna ilişkin, "Uludağ'ın zirve bölgesi yıllardır konuşmamıza rağmen bir türlü spor alanlarına kavuşamamıştır. Konuyla ilgili tahsis edilen alan çorak ve ağaçsızdır. Doğaya zarar vermeden bu alanın çim sahalarla yeşillendirilmesi çevreyi güzelleştirecek ve yaz turizmine katkı sağlayacaktır" görüşünü dile getirdi.

Zirvede, 18-19 Aralık'ta, Bursa'daki turizmle ilgili sivil toplum kuruluşlarının valilik ve belediyenin desteğiyle düzenlenecek toplantıda bir araya gelmesi kararlaştırıldı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim