• BIST 9886.95
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

‘Bursa Ulu Şehir' fotoğraf sergisi açıldı

‘Bursa Ulu Şehir' fotoğraf sergisi açıldı
Bursa Valiliği tarafından gerçekleştirilen ‘Bursa Ulu Şehir’ temalı fotoğraf sergisi Çağdaş Sanatlar Merkezinde açıldı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa’nın kültür ve turizm açısından iyi tanıtılmadığına dikkat çekerek, “Bu kadar güzelliklere sahip Bursa, bu turist sayısıyla neden bu kadar ihmal edilmiş? Niye tanıtım da bir eksikliğimiz var? Tanıtım da eksikliğimiz var. Herkesin Bursa’yı bildiğini zannediyoruz ama bugün, Bursa imkanlarıyla herkese buyur gel diye el ediyor” dedi.

Serginin açılışına Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa Valisi Munir Karaloğlu, Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve birçok milletvekili katıldı.

Fotoğraf sergisinin açılış konuşmasını yapan Arınç, "Bursa dendiği zaman yurt içinde, yurt dışında Bursa’yı tanımayan hatta sevmeyen, beğenmeyen bir kimse bulamazsınız. Ama kimileri Bursa’yı Uludağ olarak tanıyor, kimisi termal imkanları ile tanıyor, kimisi UNESCO listesine dahil olmasını tanıyor. Yeşil Bursa olarak tanıyor, Evliya Çelebi olarak tanıyor. Bursa’nın tüm güzelliklerini, insan unsuruyla, doğasıyla, yeşilliğiyle bu kadar güzel yansıtan fotoğrafların bir arada bulmak pek mümkün olmuyor. Sayın valimiz Anadolu Ajansımızın en kıymetli fotoğrafçılarından sanatkar Ali İhsan Öztürk arkadaşımızı Bursa’ya davet ettiler. Bursa’nın güzelliklerini fotoğraflarıyla tespit etmesini istediler. Bursa’dan çok güzel kareler, enstantaneler tespit edildi” diye konuştu.

Fotoğraf sergisinin herkes tarafından görülmesi gerektiğine dikkat çeken Arınç, “Valimiz kültür ve turizm bakımından Bursa’yı dağıyla, sularıyla, ovasıyla, kaliteli insan unsuruyla ve Marmara Bölgesi’nin Türkiye’nin en değerli sanayi bölgesi olması itibariyle dünyaya tanıtmak istedi ve bu güzel çalışmaya fırsat verdi. Fotoğraf sergisi Bursa’mızın yeni logosu ‘Ulu Şehir Bursa’ ile bir bütünlük arz ediyor” ifadelerini kullandı.

Bursa’nın tarihi ve kültürel güzelliklerinin daha çok tanıtılması gerektiğine dikkat çeken Arınç, “Bursa’ya 4 yıl evvel bir siyasetçi olarak gittiğimde turist ne kadar geliyor diye rakamlara baktığımda, gözlerime inanamadım, 500 bin civarındaydı. Bu kadar güzelliklere sahip Bursa, bu turist sayısıyla neden bu kadar ihmal edilmiş? Niye tanıtım da bir eksikliğimiz var? Tanıtım da eksikliğimiz var. Herkesin Bursa’yı bildiğini zannediyoruz ama bugün, Bursa imkanlarıyla herkese buyur gel diye el ediyor” dedi.

“ŞEHRİMİZİN 2014 YILINDAKİ BU GÜNDEME GELİŞİNİ, BU FOTOĞRAF SERGİSİ İLE TAÇLANDIRIYORUZ”

Bursa Valisi Munir Karaloğlu ise tam 1 yıl önce protokolle bu çalışmanın başladığını belirterek, “Anadolu Ajansımızın ödüllü fotoğraf sanatçısı olan Ali İhsan Öztürk Bey, Bursa’nın dört mevsimini yazını, kışını, ilkbaharını, sonbaharını, tarihi ve kültürel değerlerini ve sosyal yaşamını fotoğraflara aktardı. 2014 yılı Bursamız için önemli bir yıldı, UNESCO dünya miras bölgesine 7 bölgemiz ile girmiştik. Avrupa tarihi termal kentler birliğinin Türkiye’deki ilk ve tek ülkesiydi. Şehrimizin 2014 yılındaki bu gündeme gelişini, bu fotoğraf sergisi ile taçlandırıyoruz. Hedefimiz bütün zamanların en güzel şehri olan Bursamızı hem ulusal hem uluslararası daha iyi tanıtmak ve turizm pastasından il olarak daha fazla pay almak istiyoruz” şeklinde konuştu.

"BURSA HER TÜRLÜ NİMETİ İLE HER TÜRLÜ BİRİKİMİ İLE YERYÜZÜNÜN CENNET KÖŞESİDİR”

Bursa’nın özellikli bir şehir olduğunu vurgulayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe, “Her türlü nimeti ile her türlü birikimi ile yeryüzünün cennet köşesidir. Bizler de bu güzel şehirde yaşamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hedefimiz Bursa’mızın güzelliğini dünyayla paylaşmak. Bursa’mızın her alanda gelişmesini, kalkınmasını sağlamak ve özellikle Bursa’nın bir turizm şehri olması, Bursa’mızın tüm birimleri ile birlikte hedefimiz bunu en güzel şekilde tanıtımının gerçekleştirilmesidir” dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesimine geçildi. Kurdele kesiminin ardından Arınç, Karaloğlu, Altepe ve davetliler sergiyi gezdi.

Sergi, 17 Ocak’a kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim