• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Büro Memur-sen’den Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı’na Ziyaret

Büro Memur-sen’den Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı’na Ziyaret
Büro Memur-Sen, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Personel Daire Başkanı ile görüşerek bakanlıktaki kamu görevlilerinin sorunlarını iletti.

Büro Memur-Sen, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Personel Daire Başkanı ile görüşerek bakanlıktaki kamu görevlilerinin sorunlarını iletti.

Büro Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Nihat Tunç, Samsun Şube Başkanı Mustafa Karabiber ve Samsun Orta Karadeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü İşyeri Temsilcisi Hilmi Sayılır ile birlikte Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Personel Daire Başkanı Asım Kardemir'i makamında ziyaret etti. Genel Başkan Yardımcısı Nihat Tunç, bakanlıktaki kamu görevlilerinin sorunlarını Asım Kardemir'e iletti.

Gümrük kapılarındaki kamu görevlilerinin sorunlarına değinin Nihat Tunç, gümrüklerdeki personel yetersizliğinin ve çalışma şartlarındaki olumsuz durumun giderilmesi gerektiğini söyledi. 3. dönem toplu sözleşmeye göre eş durumu tayininde 3 yıl şartını kaldırtarak son 2 yıl içerisinde 360 gün sigorta primi yatırılması olarak değiştirildiğini hatırlatan Tunç, "Toplumumuzun temel direği ailedir. Eşlerin farklı bölgelerde görev yapması aileye zarar veriyor. Bunun için toplu sözleşmede eş durumu tayinindeki 3 yıl şartının kaldırılmasını sağladık. Bu kazanımla ilgili yönetmelik değişikliği en kısa sürede yapılmalı ve eşler mağdur edilmemelidir" dedi.

Bakanlıkta görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavının yapılacağına değinen Nihat Tunç, sınavın adalete uygun, kamu görevlilerini mağdur etmeyecek şekilde yapılmasını istedi.

Samsun Şube Başkanı Karabiber ise, toplu sözleşmede gümrük muhafaza memurlarına ücretsiz toplu taşıma hakkının sağlandığını söyledi. Samsun'daki muhafaza memurlarının ücretsiz taşıma hakkından hala yararlanamadığını hatırlatan Başkan Karabiber, "Toplu sözleşme kazanımı yılbaşından itibaren hayata geçirmesi gerekirken maalesef uygulamaya konulmadı. Buna örnek olarak Samsun'u verebiliriz. En kısa sürede üniformalı veya üniformasız tüm muhafaza memurlarına ücretsiz toplu taşıma hakkından yararlandırılmalıdır. Bu konuda tüm illerdeki belediyelerle gerekli görüşmeler ve yazışmalar yapılmalıdır" diye konuştu.

Rotasyonla ilgili sorunlarda yaşandığını kaydeden Karabiber, kamu görevlilerinin mağdur edilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim