• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Büro Memur-sen Genel Başkan Yardımcısı Tunç: "SGK Çalışanı Mutlu Değil"

Büro Memur-sen Genel Başkan Yardımcısı Tunç: "SGK Çalışanı Mutlu Değil"
Sosyal Güvenlik Kurumu'ndaki (SGK) memurların sorunlarıyla ilgili açıklama yapan Büro Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Nihat Tunç, "Verdiği hizmetle...

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndaki (SGK) memurların sorunlarıyla ilgili açıklama yapan Büro Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Nihat Tunç, "Verdiği hizmetle yaklaşık 80 milyon vatandaşımızı mutlu eden SGK'daki memurlar, haksızlıklar nedeniyle mutlu değil. Akıl almaz uygulamalarla fazla mesai ücretleri, ikramiyeler, ek ödemeler gibi hakları ellerinden alınan memurlar başka kurumlara geçmek istiyor" dedi.

Büro Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Tunç, SGK'daki memurların sorunlarıyla ilgili açıklama yaptı. SGK'nın ülkede yaşayan yaklaşık 80 milyon vatandaşı yakından ilgilendirdiğini belirten Tunç, kurumun emekli aylığından yetim aylığı bağlamaya, Bağ-Kur işlemlerinden sigorta işlemlerine kadar çok sayıda hizmet verdiğini ifade etti. Kurumun vatandaşlara hızlı ve kaliteli hizmet almasını amaçladığını kaydeden Nihat Tunç, bu amacın gerçekleştirilmesinde en büyük paya sahip olan kurumdaki yaklaşık 30 bin memurun unutulduğunu ileri sürdü.

Hizmetin en iyi şekilde verilebilmesinin öncelikle çalışanlarının mutluluğunu sağlamaktan geçtiğini vurgulayan Tunç şunları dedi:

"Verdiği hızlı ve kaliteli hizmetlerle vatandaşlarımızı mutlu eden SGK'daki memurlarımız, kurumdaki haksız uygulamalar nedeniyle maalesef mutlu değil. Uygulanan yanlış politikalar, mali ve özlük haklardaki kayıplar nedeniyle kurumdaki memurlar başka kurumlara geçmek istiyor. Bu gidişle kurumda alanında uzman personel kalmayacak."

Yapılandırmalar nedeniyle kurumdaki memurların mesai mefhumu gözetmeden çalıştığını ancak hakkını alamadığının altını çizen Tunç şöyle devam etti:

"Personelin yaptığı fazla mesailere karşılık aldığı ücret koca bir sıfırdır. Büyük gayretle çalışan personele, emeğinin karşılığı verilmemektedir. Ödenmeyen ikramiyeler de kurumdaki memurları mağdur etmekte. SGK'da memurlara ödenen ikramiyelerde fazla mesai ücretleri gibi 666 Sayılı KHK ile kaldırıldı. Anayasa Mahkemesi, kararnamenin mali haklarla ilgili hükmünü 6223 yetki kanunu kapsamında bulunmadığı gerekçesiyle iptal etti. İkramiyelerin ödenmesiyle ilgili kazanılan bireysel davalar da mevcut. Ne hikmetse kurumda asıl işi yapan personele mahkeme kararlarına rağmen ikramiyeler ödenmezken, müfettişlere ikramiyeler ödenmektedir. Bu ayrımcılık sona erdirilmelidir. En kısa zamanda ikramiyeler ödenmelidir. Diğer taraftan kurumda görevli sağlık personeline ek ödeme verilirken aynı işi yapan diğer memurlara ek ödeme verilmiyor. İstanbul'daki memurların ise 30 puan farkı ellerinden alındı. Yapılan bu uygulama ile aynı ilde, aynı işi yapan personel arasında çalışma barışı bozuldu. Ek ödeme oranları tekrar yükseltilerek haksızlıklar giderilmelidir."

SGK'nın görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı açtığını hatırlatan Tunç, sınavın kapsam yönünden yetersiz olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Şube müdürü, merkez müdürü ve merkez müdür yardımcılığı kadroları sınavda yer almadı. Bu kadrolar da sınavda yer almalıydı çünkü çoğu merkez müdürü ve merkez müdür yardımcılığı kadrolarına vekaleten bakılıyor. Bunun için en kısa sürede şube müdürü, merkez müdürü ve merkez müdür yardımcılığı kadroları için de sınav açılmalıdır. Sınav yönetmeliği de acemice hazırlandı. Kurum yöneticileri adaleti sağlamaya yönelik değil, bazı gruplara ve sınıflara yönelik yönetmelik yapmakta. Kurum yöneticileri en kısa zamanda bu yanlıştan dönmelidir."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim