• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 12 °C

Burhaniye'nin kırsal mahallelerine mobese kameraları takıldı

Burhaniye'nin kırsal mahallelerine mobese kameraları takıldı
Balıkesir'in Burhaniye İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı'nın yetki alanında bulunan mahallelerin güvenliğini sağlamak amacıyla yapımı tamamlanan ve...

Balıkesir'in Burhaniye İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı'nın yetki alanında bulunan mahallelerin güvenliğini sağlamak amacıyla yapımı tamamlanan ve hizmete giren mobese sistemi törenle tanıtıldı. Komutanlığın mobese odasında yapılan tanıtıma Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner, Belediye Başkan Vekili Cemal Akkılıç, Garnizon Komutanı Topçu Binbaşı M.Bülent Ölçensoy, Başsavcı Hüseyin Tuncel, Belediye eski Başkanı Fikret Akova ve projeye destek veren işadamları katıldı.

Projenin işleme girmesiyle ilgili bir tanıtım yapan Kaymakam Öner, öncelikle destek veren kamu kurum ve kuruluşlarına, işadamlarına ve emeği geçenlere teşekkür etti. Öner, "Sistemin kurulması ve işlemesiyle birlikte jandarma bölgesinin yüzde 70'i kontrol altına alındı. Son sistem 26 kameranın yerleştirilmesiyle bölgenin büyük çoğunluğunu izleme imkanı oluştu. 2014 Haziran ayında başlanan projenin hayata geçirilmesiyle birlikte hırsızlık olaylarında yüzde 60 azalma oldu. Kablosuz bir altyapıya sahip olan mobese sistemi, 5.5 G frekansında çalışan ultra HD kalitesinde kameraların kullanıldığı, 64 kameralık altyapıya sahip sistemin 22 noktaya yerleştirilen 26 kameralık birinci kısmı, bölgedeki ilklerden oldu. Yaklaşık 250 bin liraya mal olan projenin destek sağlandıkça önce 40 kameraya, yazlık sitelerin katılımıyla 64 kameraya çıkarılması hedefleniyor. Plaka tanıma sistemi (PTS) özelliği olan dört kamera sayesinde, jandarma bölgesindeki trafik akışının yüzde 70'i kontrol ve kayıt altına alınmış olacak. Herhangi bir kira bedeli olmayan sistem, önceki yıllara göre hırsızlık olaylarında sağladığı düşüşle şimdiden maliyetini karşılamış oldu." dedi.

Binbaşı Kurulan ise, "Ne yazık ki hırsızlar, televizyonlardaki dizilere baka baka iz bırakmamaya çalışıyor. Eldiven giyiyor, bere takıyor ancak yine de jandarmadan kaçamıyor. Mobeselerin işleme girmesiyle birlikte yaklaşık 400 bin liralık mal çalımı engellendi. Bunlar, devletimize de önemli bir külfet oluyordu. Bugün bir hırsızlık araştırmasın maliyeti yüksek, bir DNA tahlili yaklaşık olarak 5 bin liraya mal oluyor. Tabii ki mobeselerin devreye girmesiyle birlikte bölük komutanlığımızın mahallere gönderdiği devriye sayısı da önemli oranda düştü." şeklinde konuştu.

Törende daha sonra destek sağlayan işadamlarına teşekkür plaketi verildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim