• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Burhaniye’de Kadınlara Ücretsiz Girişimcilik Kursu

Burhaniye’de Kadınlara Ücretsiz Girişimcilik Kursu
Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Zeytin Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi, Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı ve Burhaniye Belediyesi işbirliğiyle,...

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Zeytin Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi, Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı ve Burhaniye Belediyesi işbirliğiyle, Burhaniye'deki kadınlara ücretsiz girişimcilik sertifika programı düzenliyor. 13 Nisan-31 Mayıs tarihleri arasında iki farklı merkezde başlatılacak sertifika programı, kadınlara kendiişlerini kurma becerisi kazandırmayı amaçlıyor.

Merkezi İstanbul'da bulunan Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı ve Burhaniye Belediyesi işbirliğiyle S.S Zeytin Kadın İşletme Kooperatifi tarafından düzenlenen sertifika programında, girişimcilik destek birimleri, finansal okur-yazarlık, ürün geliştirme, pazarlama ve tasarım eğitimleri verilecek. Eğitimlerden sonra da birebir danışmanlık, men torluk desteği ve girişimcilik üzerine seminerler düzenlenecek. Ücretsiz olacak projeye tüm kadınlar başvurabilecek. Eğitim, Hüsnü Pazarbaşı Eğitim ve Kültür Merkezi ve Öğretmenler Mahallesi'ndeki kooperatif merkezinde düzenlenecek Sertifika programında, bazı eğitimler, kadınların oturdukları mahallelerde yapılacak. Başvurular, kooperatif merkezine doğrudan yapılacak. Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı'nın tüm Türkiye çapında düzenlediği sertifika programını ilçeye getirilmesinde öncülük yapan Zeytin Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi Başkanı Yasemin Özcan" Biz daha önce yine Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı'yla işbirliği içinde kadınlara "Liderlik ve Politik Katılım" sertifika programı ve "Finansal Okuryazarlık" eğitimi düzenlemiştik. Bu eğitime ve sertifika programına Burhaniyeli kadınlar çok büyük ilgi göstermişti. Biz de kooperatif yöneticileri olarak bu yoğun talebe cevap vermek adına şimdi de bu sertifika programını Burhaniyeli kadınların hizmetine sunuyoruz. Bizce böyle bir program, istihdam olanağı kısıtlı olan biz kadınlar için kendi işimizi yapmak, kendimiz ve ailemiz için hayat şartlarımızı iyileştirmek ve bir kadın olarak maddi gücümüzü ve ekonomik bağımsızlığımızı sağlamak için büyük bir imkan sağlıyor. Ayrıca kendi girişimlerimizi başlatarak; iş yapma konusunda deneyim kazanıyor, kaynakları daha iyi kullanmayı öğreniyor, ekonomik ve sosyal olarak güçleniyor ve kendimiz için yeni alanlar açabiliyoruz. Ancak kendi işimizi başlatmak ve yürütmek de, biz kadınlar için hiç kolay değil. Bunun için diğer kadınlarla bir araya gelerek, kendimizi güçlendirmeye ve sürekli destek programlarına ihtiyacımız var. İşte bu yüzden biz de bu sertifika destek programını Burhaniye'ye getirmeye ihtiyaç duyduk. Geçinmek zor diyen, kendi küçük işini yapan yada yapmak isteyen, ekonomide kendi yerini ortaya koymak isteyen tüm kadınları bu sertifika programına bekliyoruz. Gelin birlikte kendimizi güçlendirme yolları arayalım. Kendi işimizi nasıl yapabileceğimiz, işimizi nasıl geliştirebileceğimiz ile ilgili bilgi edinelim. Bu konuda destek alabileceğimiz yerlerle iletişime geçelim. Karşımızdaki engelleri nasıl aşabileceğimizi tartışalım." dedi.

Burhaniye’de Kadınlara Ücretsiz Girişimcilik Kursu

Burhaniye’de Kadınlara Ücretsiz Girişimcilik Kursu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim