• BIST 9774.19
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Burhaniye’de Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Burhaniye’de Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Toplum Sağlığı Merkezi, Kırım Kongo Kanamalı Hastalığı ve Obezite konularında bilgilendirme toplantısı yaptı.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Toplum Sağlığı Merkezi, Kırım Kongo Kanamalı Hastalığı ve Obezite konularında bilgilendirme toplantısı yaptı. Dr. Hilal Himam Oktay, obezite konusunda bilgi verirken, Veteriner Hekimi Kamuran Oltu ve Dr.Beytullah Canbaz'da, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı ve buna neden olan keneleri anlattı.

Reha Yurdakul Kültür Merkezindeki bilgilendirme toplantısında konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Veterineri Kamuran Oltu, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığına neden olan keneler ve hastalıktan korunma yollarını anlattı. Bundan böyle havaların ısınmasıyla birlikte kenelerin ortaya çıkmaya başlayacağını anlatan Veteriner Hekimi Kamuran Oltu," Bazı kene türleri Kırım Kongo Kanamalı Ateşi virüsü taşımaktadır. İnsan vücuduna yapışan keneler kan emme sırasında bu hastalığı bulaştırırlar. Kenelerle en iyi mücadele yöntemi evcil hayvanların ilaçlanmasıdır. Doğada bulunan keklik ve sülünler de keneleri yedikleri için önemlidir. Çobanlar, kasaplar ve çiftliklerde görev yapan vatandaşlar bu konuda dikkatli olmalı. Pikniğe giderken, mümkün olduğunca kapalı kıyafetler giyilmeli. İnsan vücuduna yapışan keneler en kısa sürede çıkarılmalıdır. Keneleri çıkarırken, çıplak elle tutmamalıdır. Kene ısırığı olan vatandaşlar bir sağlık kuruluşuna başvurmalıdır" dedi. Dr. Beytullah Canbaz'da, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığının teşhis ve tedavisi konusunda bilgiler verirken, Dr. Hilal Himam Oktay'da, obezitenin günümüzde çok yaygınlaştığını anlattı. Dengeli beslenme ve fiziksel aktivitenin önemine dikkat çeken D.Hilal Himam Oktay, günlük en az 40 ile 60 dakikalık yürüyüş tavsiye ettiklerini bildirdi. Bilgilendirme toplantısını izleyen İlçe Sağlık Müdürü Dr. Faruk Kendigelen, Dr. Hilal Himam Oktay ve Dr. Beytullah Canbaz ile Veteriner Hekimi Kamuran Oltu'ya teşekkür etti.

Burhaniye’de Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Burhaniye’de Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Burhaniye’de Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim