• BIST 10045.74
  • Altın 2427.372
  • Dolar 32.4375
  • Euro 34.7804
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 21 °C

Burhaniye’de Belediyenin Evde Bakım Hizmeti İlgi Gördü

Burhaniye’de Belediyenin Evde Bakım Hizmeti İlgi Gördü
Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, belediyenin başlattığı "Yalnız Değilsiniz" projesi gereğince başlatılan evde bakım hizmeti ilgi gördü.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, belediyenin başlattığı "Yalnız Değilsiniz" projesi gereğince başlatılan evde bakım hizmeti ilgi gördü. Yeni doğan bebekleri evde ziyaret eden belediye sağlık görevlileri, anneye bebek bakımı konusunda yardımcı olurken, evlerinden çıkamayan yaşlı hastalarında bakımları yapıyor.

Burhaniye de, belediyenin yaklaşık 2 yıldan beri sürdürdüğü evde bakım hizmetleri ilgi gördü. Evlerinden çıkamayan yaşlıların bakımlarını yapan Belediye Sağlık Müdürlüğü ekipleri, yeni doğum yapan genç anneleri de yalnız bırakmıyor. Hemşireler, çocuk bakımı konusunda genç annelere yardımcı olurken, yaşlı ve yatalak hastaların öz bakımları yapılıyor ve evleri de temizleniyor. Belediye ilçedeki her mahalleye birer sağlık evi yaptırırken, verdiği hizmetlerle takdir topladı. Belediye, ilçe içinde cenaze hizmeti vermenin yanında, dışarıya gidecek cenazeler için de araç tahsis ediyor. Sosyal belediyeciliğin gereklerini yerine getirmeye çalıştıklarını anlatan Belediye Başkanı Necdet Uysal, her koşulda halkın yanında olmaya çalıştıklarını anlattı. Belediyeciliğin sadece yol, kanalizasyon ve park yapmak olmadığını anlatan AK Partili Belediye Başkanı Necdet Uysal," Bildiğiniz gibi, belediyecilik artık son zamanlarda sadece yol yapmak kanalizasyon yapmak ve park yapmaktan çıktı. Bu anlamda belediyenin insanlarımızın yanında olması gerekiyor. Çeşitli projeler yaptık. Bunları şöyle sıralayabilirim. Bizden araba isteyen anneleri, hastanede doğumdan sonra evlerine bırakıyoruz. Ondan sonra da tabi çocuk bakımının gerektirdiği şekilde, annenin beslenmesi, bebeğin gaz çıkarmasına kadar bilgiler veren hemşirelerimiz anneleri belli periyotlarla ziyaret ediyorlar. Halkımızın iyi gününde, kötü gününde bu anlamda yanında olmaya gayret ediyoruz. Şu anda bulunduğumuz ortamda da görüldüğü üzere yaşlıların bakımları yapılıyor. Bu yaşlılarımızın evden çıkamayan insanlarımızın her türlü temizliği dahil öz bakımları dahil. Bunlarla ilgili bakımlarını yapıyoruz. Hastaların gerekirse banyolarını yaptırıyoruz. Tıraş ediyoruz. Tıraş ettiriyoruz. Gerekirse alıp arabaya bindirip dışarıda Ören'imize, İskelemize gezdirip geliyoruz. Bu şekilde, sağlıklarında öz bakımlarını yerine getirmeye çalışıyoruz" dedi. Başkan Uysal'a teşekkür eden Sebahat Kaya," Öncelikle başkanımıza teşekkür ediyoruz. Hasta yaşlı bay ve bayanlara her türlü yardımda bulunuyorlar.. Hizmetlerinden çok memnunuz. Çok mutluyuz. Her zaman gelip evde babamın saç sakal, tıraşını yapıyorlar. Ev temizliğini yapıyorlar. Çok teşekkür ediyorum" dedi. Ekipte görev alan Hemşire Dilek Biçici de,"Yaşlı ve yatalak hastalarımıza kişisel bakımlarında her şeyinde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Verdiğimiz hizmetten dolayı mutluyuz. Özlem arkadaşlarımızla beraber severek çalışıyoruz." dedi. Hemşire Özlem Demirci'de, işlerini severek yaptıklarını anlattı.

Burhaniye’de Belediyenin Evde Bakım Hizmeti İlgi Gördü

Burhaniye’de Belediyenin Evde Bakım Hizmeti İlgi Gördü

Burhaniye’de Belediyenin Evde Bakım Hizmeti İlgi Gördü

Burhaniye’de Belediyenin Evde Bakım Hizmeti İlgi Gördü

Burhaniye’de Belediyenin Evde Bakım Hizmeti İlgi Gördü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim