• BIST 8718.11
  • Altın 2243.58
  • Dolar 32.3311
  • Euro 35.1468
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Bulgaristan’da sünnet olan çocuklara Bağcılar’dan destek

Bulgaristan’da sünnet olan çocuklara Bağcılar’dan destek
Bağcılar Belediyesi, Balkanlara Vefa Derneği ve KONSİAD'ın desteğiyle Bulgaristan'da Müslümanların yaşadığı bölgelerde toplu sünnet törenleri yapıldı.

Bağcılar Belediyesi, Balkanlara Vefa Derneği ve KONSİAD'ın desteğiyle Bulgaristan'da Müslümanların yaşadığı bölgelerde toplu sünnet törenleri yapıldı. İlk sünnet programının gerçekleştirildiği Şumnu'da 280 çocuğa sünnet kıyafeti ve oyuncaklar hediye edildi. Bu yıl düzenlenecek etkinliklerle toplam bin çocuk sünnet edilecek.

Hizmet konusunda sınır tanımayan ve yurt dışında yaptığı çalışmalarla da öne çıkan Bağcılar Belediyesi, Bulgaristan'da Müslümanların yaşadığı bölgelerde gerçekleştirilen toplu sünnet törenine sponsor oldu. Balkanlara Vefa Derneği ve KONSİAD (Konyalı Sanayici ve İşadamları Derneği) ile ortaklaşa organize edilen tören 25 Temmuz günü Tombul Camii olarak da bilinen Şerif Halil Paşa Camii'nde gerçekleştirildi.

"Cami avlusu panayır alanına döndü"

Törene Şumen Bölge Müftülüğü görevlileri, Türkiye Diyanet Vakfı yetkilileri, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve sünnet olacak çocuklarının yakınları katıldı. Sünnet kıyafetli çocuklar, etkinliğin yapıldığı cami avlusunu panayır alanına çevirdi. Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlanan törende 280 çocuk sünnet edildi.

Bağcılar Belediyesi de sünnet olan 280 çocuğa sünnet kıyafeti ve oyuncak hediye etti. Şumen Bölge Müftülüğü ve aileler desteklerinden dolayı Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'ya teşekkür etti.

Başkan Çağırıcı, "Bağcılar Belediyesi olarak sosyal ve kültürel faaliyetlerimizi yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da devam ettiriyoruz.Bulgaristan'da yaşayan soydaşlarımızın çocuklarını 3 yıldır sünnet ettiriyoruz. Böylece oradaki kardeşlerimizle aramızda gönül köprüleri kuruyoruz" dedi.

Bu sene içinde başta Şumnu, Burgaz, Dobriç ve Blaogoevgrad illeri olmak üzere Bulgaristan genelinde Müslümanların yaşadığı bölgelerde 1000 çocuğun sünnet edileceği belirtildi.

Bulgaristan’da sünnet olan çocuklara Bağcılar’dan destek

Bulgaristan’da sünnet olan çocuklara Bağcılar’dan destek

Bulgaristan’da sünnet olan çocuklara Bağcılar’dan destek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim