• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

Bülent Arınç toplantı sonrası açıklama yaptı

Bülent Arınç toplantı sonrası açıklama yaptı
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Davutoğlu hükümetinin ilk bakanlar toplantısı sonrası basın açıklaması yaptı

Arınç'ın açıklamalarından satır başları:

İlk toplantımızda genel bir değerlendirme yaptık. Görev dağılımı üzerinde bir istişare yapıldı. 

Başbakanımız sayın Ahmet Davutoğlu'na bağlı olan kurumlar, MGK, MİT, Diyanet, TOKİ, Türkiye yatırım destek ajansıdır. 

Diyanet'i bizzat sayın başbakanımız temsil etmek istediler. 

Önümüzdeki bakanlar kurulu 8 Eylül 2014'te yapılacak. 

SORU-CEVAP

ABD VE ALMANYA'NIN TÜRKİYE'Yİ DİNLEMESİ

Kısaca söyleyim Almanya ile görüşmeler yapıldı, içişleri bakanları arasında da görüşmeler yapıldı. Bu konuda detaylı bir açıklama yapılacak. Sayın Cumhurbaşkanımız bildiğimiz kadarıyla NATO toplantıları vesilesiyle bir araya gelindiğinde bu konuları görüşeceklerini bildirdiler. ABD büyükelçisi yok şu anda biliyorsunuz. Maslahatgüzar bu sabah saatlerinde dışişleri bakanlığına çağrılarak kendisinden izah alınmıştır. 

GENELKURMAY BAŞKANININ ÇÖZÜM SÜRECİ AÇIKLAMASI

Yaptığımız her şey devletin işidir, devletin her kurumu görevini yapmaktadır. Bir kurumun diğerinden habersiz olması mümkün değildir. Sayın Genelkurmay başkanımızın ifade etmek istediği konu bence başka bir konudur. Buna cevabı yeri geldiğinde sayın Başbakanımız verirler. Sayın Genel kurmay başkanımızın devlet projesi olan çözüm sürecinde görevlerini bi hakkın yerine getirdiklerini ve bilgiye sahip olduklarını biliyorum. 

MUSUL'DAKİ REHİNELER HAYATTA MI?

Bu acı bir olay. Uzun süredir 49 yurttaşımız maalesef henüz Türkiye'ye ulaşamamıştır. Çok acı bir soru soruyorsunuz. Çok şükür ki hayattalar. Bulundukları yerler bilinmektedir. Ancak oradan alınıp Türkiye'ye getirilmeleri henüz mümkün olmamıştır. Aileler ümitle bekliyorlar. Biz de büyük ümitle onlara kavuşacağımız anı bekliyoruz. Hayatları konusunda kimsenin endişesi olmasın. İrtibatımız bulunmaktadır. Musul'dalar.. Dolayısıyla bu yurttaşlarımızın güvenliğini tehlikeye düşürmemek adına soru ve cevapları büyük hassasiyetle vermeliyiz. Özel bir durumla karşı karşıyayız. İnşallah kavuşacağız. 

ÇÖZÜM SÜRECİNİN KOORDİNASYONU

Bir defa çözüm süreci dediğimiz konu ve ikincisi devlet içindeki hukuki olmayan oluşumlarla mücadele konusu her bakanımızın öncelikli konusudur. Dolayısıyla bu konularda doğrudan yetkili ve sorumlu olan kişinin sayın Başbakan olduğunu söylemeliyim. Bir sekreterya vardır ve daha da güçlendirilecektir. Bendeniz, sayın içişleri bakanı ve ilgili kurumların başkanıdır. Terörle mücadele üst kurulunun koordinasyonu bana verilmiştir. Bazı bakanlarımızın bu süreç içinde özel rolleri bulunmaktadır. Adalet bakanımız adayla yapılan görüşmelerde izin vermek gibi bir durumu vardır. Tamamen sorumlusu ben de değilim, Yalçın Akdoğan da değil, Numan bey de değil, tek sorumlusu Ahmet Davutoğlu'dur, yetkiler onun elinde toplanmıştır. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim