• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

BÜ’den ‘Milli Şair’e Vefa

BÜ’den ‘Milli Şair’e Vefa
Milli Şair Mehmet Akif Ersoy, vefatının 79'uncu yılında Bartın Üniversitesinde gerçekleştirilen özel bir panelle anıldı.

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy, vefatının 79'uncu yılında Bartın Üniversitesinde gerçekleştirilen özel bir panelle anıldı.

Bartın Üniversitesi tarafından İstiklal Marşı'nın yazarı Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un aramızdan ayrılışının 79'uncu yılında düzenlenen bir panelle anıldı. Konferans salonunda düzenlenen etkinlikte Milli Şair'in sadece edebi yönü değil, aynı zamanda insani kişiliği hakkında da konuşmalar yapıldı. Gerçekleştirilen panelin oturum başkanlığını yapan Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Delice, Mehmet Akif Ersoy'un Türk tarihindeki öneminden bahsederek "Mehmet Akif Ersoy, Türk Milletinin en önemli değerlerinden biridir. Edebi açıdan toplumun gelişmesine önemli katkılar sunmuştur. Milli Şairimiz bize bir bakış açısı sunarak, hayata doğru bir felsefeden bakmamız gerektiğini işaret etmiştir. Aynı zamanda bize dilimizi daha yetkin kullanabilmemiz için söz kalıpları hediye etmiş, söylemimizi boyutlandırmıştır" dedi.

Mehmet Akif Ersoy Farklı Yönleriyle Anlatıldı

Panelde, Yrd. Doç. Dr. Macit Balık "Mehmet Akif Ersoy'da İttihad Fikri" konulu sunumuyla, Milli Şairimizin birleştirici yönünü ortaya koydu. Yrd. Doç. Dr. Haluk Öner ise "Mehmet Akif Ersoy'un Sanatı ve Şahsiyeti" adlı konuşmasında, sanata bağlılığı ve insani kişiliği üzerinden Milli Şairi betimledi. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Kul da "Mehmet Akif Ersoy ve Spor" başlıklı sunumunda Ersoy'un çok fazla bilinmeyen bir yönünü ortaya koyarak, spor alanında Milli Şairin hayatından kesitler aktardı.

Gerçekleştirilen etkinliğe Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, Belediye Başkan Vekili Fahri Fırıncıoğlu, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, İl Emniyet Müdürü İsa Aydoğdu, il müdürleri, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

BÜ’den ‘Milli Şair’e Vefa

BÜ’den ‘Milli Şair’e Vefa

BÜ’den ‘Milli Şair’e Vefa

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim