• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 15 °C

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’dan Stat Açıklaması

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’dan Stat Açıklaması
Buca Arena Stadı'nın ruhsatsız olması nedeniyle Danıştay tarafından yıkım kararı alındığına yönelik iddiaların ardından Buca Belediyesi yazılı...

Buca Arena Stadı'nın ruhsatsız olması nedeniyle Danıştay tarafından yıkım kararı alındığına yönelik iddiaların ardından Buca Belediyesi yazılı bir açıklama yaptı.

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina'nın imzasıyla yayınlanan ve stadın tamamının yıkılacağı yönünde alınmış bir karar bulunmadığına dikkat çekilen açıklamada, "2011 yılında bir şikayet üzerine Ankara 2. İdare Mahkemesi tarafından alınan ve Danıştay tarafından onaylanan karar, stadın mimari projeye aykırı olan fazla imalatlarının yıkımına yöneliktir. Yerel mahkeme ve Danıştay kararında da ifade edildiği üzere statta yapılan inceleme sonucunda mimari projeye aykırı olarak yapıldığı belirlenen; A Tribününde 1. katta şeref tribünü locası ve basın tribünü arkasındaki alandaki 2 adet çelik konstrüksiyon köprü ile B Tribününe ilave edilen 435 metrekarelik seyir tribünü, C Tribünündeki 234 metrekarelik seyir tribünü, A Tribününe bitişik WC ve 34 metrekarelik çelik taşıyıcılı platformun yıkımına yönelik karar alınmıştır.Stadın tamamının yıkılacağı yönünde alınmış bir karar bulunmamaktadır" ifadeleri kullanıldı.

"BELEDİYENİN HERHANGİ BİR TASARRUFU BULUNMUYOR"

Bu olay üzerinden siyaset yapma girişimlerinin kulübe zarar vereceği görüşünün de paylaşıldığı açıklama şöyle devam etti:

"Danıştay tarafından onaylanan yerel mahkeme kararında Buca Belediyesi'nin herhangi bir tasarrufu bulunmadığının altını da özellikle çizmek isterim. Belediyemiz Danıştay tarafından bildirilen kararı Bucaspor Kulübü'ne tebliğ etme yükümlülüğünü yerine getirmiştir. Yargının aldığı karar doğrultusunda, mimari projeye aykırı, fazla imalatların yıkılması için Bucaspor Kulübü'ne yapmış olduğumuz tebligat üzerinden siyaset yapma çabasına girişilmesi sadece ve sadece köklü geçmişiyle kentimizin en önemli değeri olan kulübümüze zarar verecektir. Bucaspor'a gönül vermiş değerli taraftarlarımızın, kulüp ve kendileri üzerinden oynanmak istenen oyuna alet olmayacaklarına inancım tamdır."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim