• BIST 10336.5
  • Altın 2404.901
  • Dolar 32.2673
  • Euro 34.8046
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 28 °C

Bu sülük hastanın boğazından çıkarıldı!

Nevşehir'de boğaz ağrısı ve ses kısıklığı şikayeti ile başvuran hastanın boğazından 12 santimetre boyutunda canlı sülük çıktı
Nevşehir'de boğaz ağrısı ve ses kısıklığı şikayeti ile Dr. İ. Şevki Atasagun Nevşehir Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Polikliniğine başvuran hastanın boğazından 12 santimetre boyutunda canlı sülük çıktı
 
26 yaşındaki H.B., son iki gündür nefes almakta zorlanıp, boğaz ağrısı ve ses kısıklığı şikayetiyle Nevşehir Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz Polikliniğine başvurdu. Hastanın yapılan endoskopik muayenesinde ses tellerini tutup soluk borusuna uzanan canlı sülük olduğu görüldü. Hastanın acilen ameliyata alınmasına karar verildi. Ameliyatı gerçekleştiren KBB Uzmanı Op. Dr. Ali Değirmenci, hastanın boğaz ağrısı, boğazda yanma ve ses kısıklığı şikayeti ile başvurduğunu, poliklinikteki ilk muayenesinde herhangi bir boğaz rahatsızlığına rastlamadığını belirtti.
 
untitled-7.20131003142124.jpg
 
Hastanın nefes daralması oluştuğunu belirtmesi üzerine endoskop kamera sistemi ile baktığını kaydeden Dr. Değirmenci, kamera ile baktığında sağ ses tellerini tutup aşağıda trake denilen yere kadar uzanan canlı sülük gördüklerini anlattı. Dr. Değirmenci, "Riskleriyle birlikte acilen ameliyatla alınması gerektiğini anlattım. Sülükler su ile bulaşan, kan emerek büyük boyutlara ulaşan canlılar olduğu için hastada hayati tehlike oluşturabilirdi. Tutunduğu yerde hava yolunu kapatabilirdi. Sağ ses telini tutup akciğere kadar uzanan 11- 12 santimetre boyunda, canlı ve hareketliydi. Kan tahlillerini yaptık. Orada büyüyüp nefes borusunu tıkayıp hastanın ölümüne neden olabilirdi. Yaklaşık 20 dakikalık bir ameliyatla başarılı bir biçimde çıkardık. 12 santimetre boyutlarında, canlıydı. Herhangi bir kanamaya gerek kalmadan hastayı taburcu ettik" dedi.
 
Hangi çeşmeden içtiğini şu anda hatırlamadığını, sülüğü gözüyle göremediğini kaydeden H.B., "Nefesimde daralma, boğazımda yanma oldu. Soğuk suyu çok içtiğimden sebebin bu olduğunu düşünüyordum. Sülük denince çok şaşırdım, tedirgin oldum. Birkaç gün daha gecikmiş olsaydım nefes borumu tıkayıp ölümüme sebep olacaktı. Bundan sonra asla çeşmelerden su içmeyeceğim" diye konuştu.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim