• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 18 °C

Bu Oyunlar Unutkanlığı Engelleyip Hafızayı Güçlendiriyor

Bu Oyunlar Unutkanlığı Engelleyip Hafızayı Güçlendiriyor
Eskişehir'de Zeka ve Akıl Oyunlarının tanıtımını yapan mağaza sahibi ve eğitimci Ali Arı, unutkanlığı engelleyip hafızayı güçlendiren oyunları...

Eskişehir'de Zeka ve Akıl Oyunlarının tanıtımını yapan mağaza sahibi ve eğitimci Ali Arı, unutkanlığı engelleyip hafızayı güçlendiren oyunları tanıttı.

Unutkanlık sorununun bir çok insanı ilgilendirdiğini aktaran Ali Arı, unutkanlığı gideren oyunların yaşam kalitesini yükseltmekte aday olduğunu söyledi. Oyunların Atatürk caddesi üzerindeki mağazada görülebileceğini de belirten Arı, "Günümüz insanının en büyük sorunlarından biri olan unutkanlık, hemen hemen herkeste olmakla birlikte; bazılarında hayat kalitesini azaltan bir seviyeye sahip. Her gün binlerce bilgiye maruz kalan beynimiz, neyin öncelikli olup olmadığını kestiremiyor. O kadar çok bilgi kirliliği var ki. Örneğin, her bir televizyon kanalında yüzlerce konuya değiniliyor. Sokakta, alış veriş merkezlerinde, kişisel iletişimlerimizde, kitapta, gazetede ve en çok da internette öylesine gerekli gereksiz bilgileri alan zihnimiz yoruluyor. Yoruldukça da önemli bilgiler bile önemsizleşip unutulmaya başlıyor" dedi.

"KÜÇÜK ÇOCUKLAR İÇİN DE OYUNLAR MEVCUT"

Unutkanlığı engelleyen ve hafızayı güçlendiren oyunları da tanıtan Arı, sözlerini şu şekilde devam ettirdi:

"Zihnimizi bu yoğun bilgi saldırısından alıkoyamıyorsak belleğimizi güçlendirmek daha doğru olacaktır. "Memory" bellek güçlendirici oyunumuz da tam buna göre. Ya da daha iddialı olanlar için 280 karttan oluşan "Kavram ve Eşleme Kartları'nın zayıflayan belleğimizi güçlendirmemize büyük katkıları var. Küçük çocuklarımız için de "Neşeli Kalemlerle Dikkat Oyunu" bellek gelişimini hızlandırıyor. Hafıza gelişimine yönelik daha onlarca oyunumuz mevcut olup, www.aliariakademi.com adresinden bakılabilir ya da Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Zeka ve Akıl Oyunları mağazamızdan bu oyunları temin edebilirler."

Bu Oyunlar Unutkanlığı Engelleyip Hafızayı Güçlendiriyor

Bu Oyunlar Unutkanlığı Engelleyip Hafızayı Güçlendiriyor

Bu Oyunlar Unutkanlığı Engelleyip Hafızayı Güçlendiriyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim