• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 12 °C

Bu Okulda Öğrenciler Spor Yaptıktan Sonra Derse Başlıyor

Bu Okulda Öğrenciler Spor Yaptıktan Sonra Derse Başlıyor
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, "Sağlıklı Yaşam İçin Spor Projesi" kapsamında ortaokul öğrencileri ve öğretmenleri, her sabah güne sporla başlıyor.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, "Sağlıklı Yaşam İçin Spor Projesi" kapsamında ortaokul öğrencileri ve öğretmenleri, her sabah güne sporla başlıyor. Derslerden önce temel ısınma hareketleri yapan öğrenciler, güne daha zinde bir başlangıç yapmanın ayrıcalığını yaşadıklarını belirtiyor.

Ayvalık Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu yetkilileri, sabah erken saatlerde başlayan dersler sebebiyle öğrencilerin aktif olamaması ve derslere katılımda problemi yaşanması üzerine örnek bir proje hayata geçirdi. Ders öncesi spor yapma kararı alınan okulda Beden Eğitimi Öğretmeni Gülşen Yücel öncülüğünde haftada 3 gün 650 öğrenci ile 50 öğretmen birlikte kol, bacak ve boyun hareketleriyle spor yaparak derslere hazırlanmaya başladı.

Mehmet Akif Ersoy Ortaokul Müdürü Mustafa Kurtuluş, "Sağlıklı Yaşam İçin Spor" sloganıyla yola çıktıklarını belirterek, derslere spor yaparak başlamanın çocukların güne zinde başlamalarını, ayrıca günümüzün en tehlikeli hastalığı obeziteyle spor yoluyla mücadele etmeyi hedeflediklerini söyledi.

Sporun sağlık ve zindelik için sağladığı yararlar giderek daha iyi anlaşılmaya başlandığını belirten Kurtuluş, düzenli fiziksel aktivitenin sağlıklı kilonun sürdürülmesi, dayanıklılık, güç ve esnekliğin artmasındaki rolünün yanı sıra günümüz hastalıkları olarak kabul edilen kronik hastalıklara yakalanma riskini azalttığı açıkça bilindiğini kaydetti.

Müdür Kurtuluş, "Söz konusu bu yararlar sadece bireysel düzeyde önemli değildir. Dünyanın her yerinde giderek maliyeti artan sağlık hizmetleri yönünden koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında fiziksel aktivitenin sağladığı yararlar önemli bir tasarruf sağlayabilmektedir. Ancak düzenli bir sağlık için gerek çocuk gerekse yetişkinlerin büyük bir çoğunluğunun yeteri kadar fiziksel aktivite yapmadıkları görülmektedir. Sağlıkla ilgilenenler fiziksel aktivitenin, neden önemli olduğunu anlamalı, tüm yaşlardaki bireyleri yaşamın bir parçası olarak fiziksel aktivite ve spora katılımları için motive edilmesine inandık ve bu projeyi hayata soktuk. Dersler acısından genelde bütün okullarda ilk dersin 20 dakikası ölü zamandır. Çocuğun uykusunun açılması, öğretmenin derse hazırlaması zaman alır ama biz bu durumu dersten önce hallediyoruz. Sabahın getirdiği mahmurluk sporla atıldığından dersler daha verimli geçiyor. Etkinliğe okul idaresi ve öğretmenler de katıldığından öğrencilerimiz daha istekli oluyor" dedi.

Projenin koordinatör öğretmeni Gülşen Yücel ise sporun insan sağlığı açısından öneminin yadsınamayacağını, öğrencilerine bu bilinci aşılamaya çalıştıklarını belirtti.

Projeyle öğrencilere spor alışkanlığı kazandırıldığını hatırlatan Yücel, "Çocuklar sabah okula gelirken uykunun verdiği mahmurlukla derslerde ilk 15-20 dakikada konsantrasyon sorunu yaşıyordu. Çocuklar uyuşuk halde oluyorlardı ama şimdi vücut sporla harekete geçiyor ve çocuklar derse daha aktif katılıyorlar. Sabah durgunluğundan kurtulmuş vaziyetteler. Bu, derslere olumlu yansıyor" diye konuştu.

Bu Okulda Öğrenciler Spor Yaptıktan Sonra Derse Başlıyor

Bu Okulda Öğrenciler Spor Yaptıktan Sonra Derse Başlıyor

Bu Okulda Öğrenciler Spor Yaptıktan Sonra Derse Başlıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim