• BIST 9771.79
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Brüksel’deki Türkler İstanbul'a geldi

Brüksel’deki Türkler İstanbul'a geldi
Brüksel'de havalimanına saldırılar üzerine Türk yolcular, ek seferle Rotterdam üzerinden Türkiye'ye geldi.

Brüksel'de havalimanına saldırılar üzerine Türk yolcular, ek seferle Rotterdam üzerinden Türkiye'ye geldi. Halkın panik içinde oldğunu belirten Volkan Göyce, "Tramvaylar, metrolar, toplu ulaşım araçları kesinlikle çalışmıyor. Gerginlik hat safhada, polis her yerde. Sosyal hayat yok, bitti gibi bir şey şu anda. Asker devleti gibi oldu." dedi.

Brüksel'de havalimanına yönelik saldırının ardından THY, buraya uçuşları iptal etmişti. Yolcuların mağdur olmaması için THY Brüksel'e yakın havalimanı olan Rotterdam kalkış İstanbul varışlı ek seferler koydu.

Terör saldırısı sonrası Brüksel Zaventem Havalimanı uçuş trafiğine kapanırken THY yolcuları da Brüksel'den 150 kilometre uzaklıktaki Hollanda'nın Rotterdam kentine geçerek ek seferle İstanbul'a geliyor. İlk ek sefer bugün Atatürk Havalimanı'na ulaştı. Ağırlıklı transit yolcunun olduğu ek seferde gelen Türk yolcular ülkedeki durumu anlattı.

BRÜKSEL'DE HALK PANİK İÇİNDE

İstanbul'a gelen Brüksel'de yaşayan gurbetçi Volkan Göyce, patlamadan dolayı uçuşunun iptal olduğunu, Rotterdam üzerinden Türkiye'ye dönüş yapabildiğini aktardı. Türklerin çok olduğu Schaerbeek bölgesinde yaşayan Göyce,"İstanbul'a memleketimize dönüş yaptım. Durum buradaki gibi burada da biraz alıştık maalesef teröre, yaşananlara. Cumhurbaşkanı'nın yapmış olduğu açıklamalar sonrası bayağı bir karıştı orası açıkçası. İnsanlar hükümete olan tepkileri sosyal medyadan dile getiriyorlar. Halk panik içinde. Tramvaylar, metrolar, toplu ulaşım araçları kesinlikle çalışmıyor." diye konuştu.

ASKER DEVLETİ OLDU

Gerginliğin hat safhada olduğunu kaydeden Göyce şöyle konuştu: "Polis her yerde. Sosyal hayat yok, bitti gibi bir şey şu anda. Asker devleti gibi oldu. Türkiye'yi eleştirenler için özellikle söyleyeyim bunu. Her fırsatta hükümeti eleştirenler için. Çok kötü durum orada şu an. Avrupa diyoruz, başkenti diyoruz ama buradan çok çok daha kötü."

'IRKÇILIK NEDENİYLE TÜRKİYE'YE KESİN DÖNÜŞ YAPACAĞIM'

Türkiye'ye kesin dönüş yapacağını söyledi.Göyce,"Şu an iş için geldim, inşallah Türkiye'ye dönüşü düşünüyorum. 1-2 seneye kesin dönüş yapacağım. Irkçılık var orada. Ben onu gördüm, 5 senedir oradayım zaten. Irkçılıktan dolayı rahatsız oldum. Bizim ülkemizde ben daha önce böyle bir şey ne yaşadım ne de yaşattırdım kimseye. Ama orada bunu yaşatıyorlar insana. İkinci sınıf muamelesi diyoruz ya gerçekten öyle. Pek gidip görülecek yer değil. Gezmek için belki olabilir ama yaşamak için değil. İstanbul'da doğdum büyüdüm, oradaki ırkçılığı yaşayınca tamamen hayata bakış açım değişti. O yüzden de dönmeyi düşünüyorum." ifadesini kullandı.

Cihan

Brüksel’deki Türkler İstanbul'a geldi

Brüksel’deki Türkler İstanbul'a geldi

Brüksel’deki Türkler İstanbul'a geldi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim