• BIST 10336.5
  • Altın 2401.232
  • Dolar 32.2653
  • Euro 34.7587
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C

Brezilya'ya bir darbede Portakallardan!

Brezilya'ya bir darbede Portakallardan!
2014 Dünya Kupası 3.lük mücadelesinde Brezilya ile Hollanda karşı karşıya geldi. Mücadeleyi Hollanda 3-0 kazanarak Dünya Kupası'nı 3. olarak tamamladı.

Dünya Kupası yarı finalinde Almanya'ya şok bir skorla (7-1) mağlup olan Brezilya'ya bir darbe de Hollanda'dan geldi. Arjantin'e penaltı atışları sonucunda yenilerek final şansını değerlendiremeyen Hollanda, turnuvanın ev sahibi Brezilya'yı 3-0 mağlup etti.

Maç kadrosunda bulunan Galatasaray'ın yıldızı Wesley Sneijder, karşılaşmaya ısınırken adelesinde çekme meydana geldi ve 11'deki yerini Jonathan De Guzman'a bıraktı.
 
Mücadeleye Cezayirli hakemin düdüğüyle Hollanda başladı. Maçın henüz 2. dakikasında hızlı gelişen Hollanda atağında Robben bir anda ceza sahasına girdi. Robben, Thiago Silva'nın müdahalesiyle kendini yerde buldu ve hakem penaltı noktasını gösterdi.
untitled-19-001.jpg 
Penaltı atışı için topun başına geçen Robin Van Persie, topu ağlara yolladı ve Hollanda henüz maçın başında 1-0 öne geçti
 
İlk golün şokunu üzerinden atamayan Brezilya, 16. dakikada kalesinde 2. golü de gördü. Gelişen Hollanda atağında Brezilya savunmasının uzaklaştırmak istediği top Daley Blind'in önünde kaldı ve Blind şık bir hareketle topu kontrol ederek ağlara gönderdi: 0-2

Karşılaşmanın ilk yarısında başka gol olmadı ve ilk 45 dakika Hollanda'nın 2-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

untitled-20-001.jpgİkinci yarıya da etkili başlayan taraf Hollanda oldu. 47. dakikada kullanılan serbest vuruşta Robben bir anda ceza sahasına girip şutunu çekti ama Brezilya savunması son anda araya girerek tehlikeyi uzaklaştırdı.

Karşılaşmanın 68. dakikasında Brezilya atağında Oscar rakibin müdahalesiyle yerde kaldı ancak Oscar hakemi aldatmaya yönetil hareketi dolayısıyla sarı kartla cezalandırdı.
 
Mücadelenin 90+1. dakikasında sağ kanattan Robben'in açtığı ortaya Wijnaldum düzgün bir vuruş yaparak topu ağlara gönderdi ve farkı 3'e çıkaran golü kaydetti.

Karşılaşmada başka gol olmayınca mücadele Hollanda'nın 3-0 üstünlüğüyle sona erdi ve turnuvayı Hollanda 3., Brezilya 4. olarak tamamladı.

Dünya Kupası final maçında yarın akşam saat 22:00'da Almanya ile Arjantin karşı karşıya gelecek. Bu karşılaşmanın canlı anlatımını ve gollerini de yine bu Rotahaber.com adresinden takip edebilirsiniz.
 
BREZİLYA'NIN DÜNYA KUPASI KARNESİ:
 
Brezilya, 2014 Dünya Kupası'nda A grubunda mücadele etti. Hırvatistan Meksika ve Kamerun'la aynı grubu paylaşan sambacılar, 2 galibiyet 1 beraberlikle grubu 5 puanla lider bitirdi. Brezilyya, Hırvatistan'ı 3-1, Kamerun'u 4-1 mağlup ederken, Meksika ile 0-0 berabere kaldı
 
Brezilya'nın rakibi ikinci turda Şili oldu. 90 dakikası 1-1 eşitlikle sona eren karşılaşmada ev sahibi ekip, penaltı atışlarıyla rakibini 3-2 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı.
 
Çeyrek finalde Kolombiya'yı 2-1 mağlup eden Brezilya, yarı finalde Almanya'ya 7-1 mağlup oldu.
 
HOLLANDA'NIN DÜNYA KUPASI KARNESİ:

Hollanda turnuvaya B grubundan katıldı. İspanya, Şili ve Avustralya ile aynı grupta bulunan portakallar, gruptan nağmağlup lider olarak çıktı.
 
İlk maçta son şampiyon İspanya'yı 5-1 mağlup eden Hollanda, Avustralya'yı 3-2, Şili'yi ise 2-0 mağlup etti.
 
İkinci turda Meksika ile karşılaşan Hollanda mücadeleden 2-1 galip ayrıldı ve çeyrek finale yükseldi.
 
Çeyrek finalde turnuvanın flaş takımı Kosta Rika ile karşılaşan Hollanda, 90 dakikanın 0-0 berabere bitmesinin ardından penaltı atışlarıyla mücadeleden 4-3 mağlup ayrıldı ve yarı finale adını yazdırdı.
 
Yarı finalde de Arjantin ile 0-0 berabere kalan Arjantin, penaltı atışları sonucunda rakibine 4-2 mağlup oldu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim